Ghentville: het tijdelijke pallettendorp

Dit weekend is het er dan toch nog van gekomen om Ghentville te bezoeken. Het dorp werd voor twee weken uit de grond gestampt in de Gentse haven en werd gemaakt uit 3600 palletten. Het productiehuis van Ghent in Motion, Michael Tiger, bedacht dit concept.

De film was dan ook te zien in een cinema gemaakt van – hoe kan het ook anders – palletten. In de teaser van Ghentville leggen de makers uit waarom ze net voor deze locatie kozen. Ze vonden de verlaten site van de Langerbrugge elektriciteitscentrale een romantische locatie waar het net lijkt alsof je opnieuw terechtkomt in de tijden van Edison en Bell. Een geschikte locatie om dit evenement te organiseren dus!

IMG_2541

IMG_2543

Wie honger had, kreeg de mogelijkheid om samen met Coeur d’Artichaut hun 25-jarig bestaan te vieren of koos toch voor de goedkopere Ghentian hamburger. Met gevulde magen kon je dan richting de dj en bijhorende dansvloer trekken. Wie minder zin had om de beentjes los te gooien kon snuisteren in het standje van de urban concept store Reload Store of bewust even verdwalen in het labyrint. Als beloning kreeg je er dan een mooi uitzicht op het evenement bovenop. Wie het nadien niet meer zag zitten om nog huiswaarts te keren bleef slapen op de camping met bedden uit het Gentse Marriotthotel. Deze avonturiers konden de volgende morgen aanschuiven voor een zeer uitgebreid ontbijt, ook verzorgd door Coeur d’Artichaut.

Het is jammer dat blijkbaar niet alle Gentenaars de weg vonden naar dit originele initiatief. Misschien zat de prijs van 10 euro voor een ticket in het weekend daar wel iets tussen. Voor Ghentville is het dus net te laat, maar Ghent in Motion kan je hieronder nog zoveel bekijken als je wil!

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *