Ontbijten met Alice

Onlangs wilde ik gaan ontbijten. Het was veel te lang geleden voor iets wat ik eigenlijk heel graag doe. Ontbijten dus, maar waar? Na een zorgvuldige zoektocht op het internet kwam ik terecht bij Alice, een gezellige zaak in het hartje van Gent.

IMG_2434

Ter plaatse was ik meteen onder de indruk. Alice is gevestigd in een prachtig herenhuis in Onderbergen, bij de meesten waarschijnlijk beter bekend als de straat van de Kastart. We werden vriendelijk ontvangen en mochten zelf een tafeltje kiezen. Het viel mij op dat het gezellig druk was voor een weekdag. Na een kijkje op de kaart koos ik uiteindelijk voor het groot ontbijt. Vers sinaasappelsap, een warme drank, een pistolet en een ontbijtkoek, zelfgemaakte (!) confituur en choco, een toast, een bordje met kaas en ham en het niet te ontbreken gekookt eitje. Alles samen kostte dit mij 12 euro. Je vindt sowieso plaatsen waar je goedkoper kan ontbijten, maar ik betaal met plezier de rekening nadat ik heel lekker heb ontbeten in een aangename omgeving met heel vriendelijk personeel. Hier zien ze mij sowieso terug.

IMG_2426

Misschien kom ik wel terug voor een lunch: een gepimpte boterham, een vers soepje, een salade of een quiche staan tussen de keuzes. Of misschien toch eerder voor een dessertje, want ook dat is mogelijk bij Alice. Ik denk dat ik de volgende keer de Petit Beurretaart maar eens test ;-).

Alice
Onderbergen 6
Gesloten op maandag. Dinsdag t.e.m. vrijdag van 8u30 tot 18u.
Op zaterdag van 10u tot 18u en op zondag van 10u tot 14u30.

9 Comments

 1. petra@sprinklesonacupcak.com'
  2 september 2015
  Reply

  Leuke blog, ik ben zelf van het Gentse (woon niet in Gent zelf maar toch). Ik wil al langs eens bij Alice langsgaan, ziet er zo mooi uit!

  • hanna.struyvelt@gmail.com'
   2 september 2015
   Reply

   Bedankt! Het is echt een aanrader. We zijn nog een tijdje blijven zitten na het ontbijt omdat het er zo gezellig was 🙂

   • ann.taelman@telenet.be'
    Ann
    13 september 2015
    Reply

    En ik kan het weten…ik was er ook bij. Een echte aanrader in een gezellig en rustig kader.

 2. verscheldenhugo@hotmail.com'
  21 september 2015
  Reply

  Proficiat Hanna. Leuke teksten. Nadat ik dit gelezen heb, gaan Marleen en ik een keertje vroeger opstaan en eens bij Alice aan de ontbijttafel zitten.

  • Hanna
   21 september 2015
   Reply

   Bedankt Hugo, leuk dat je het gelezen hebt!

 3. koen.genbrugge@arcelormittal.com'
  Koen
  21 september 2015
  Reply

  Dit adres is genoteerd voor onze volgende “Ontbijt in Gent” uitstap. Leuke blog die we als buurman van je pa leren kennen. Keep up the nice work, Hanna.

  • 21 september 2015
   Reply

   Leuk dat te lezen. Bedankt voor de reactie!

 4. hilaire.struyvelt@telenet.be'
  Hilaire
  27 september 2015
  Reply

  Met Alice schijnt ons een zeer interessante locatie te zijn. Het is voor ons nog onbekend maar dank zij jouw commentaar is de nieuwsgierigheid gewekt en dus … Ga je mee?
  Hilaire

  • 27 september 2015
   Reply

   Leuk! Ik ga graag mee 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *