Het sneeuwt in Gent!

Joepie! Vanaf deze week zijn de Gentse sneeuwballen weer te koop. August Larmuseau bedacht deze Gentse lekkernij in 1913, maar de fabriek werd in 2014 overgenomen door Tanguy Serraes.

larmuseau2
Foto: sneeuwballen Larmuseau
Larmuseau1
Foto: sneeuwballen Larmuseau

De sneeuwballen zagen het licht omdat chocolade in die tijd onbetaalbaar was voor de gemiddelde mens. August vond daar de ideale oplossing voor. De sneeuwbal wordt in een flinterdun jasje van pure chocolade gestoken en afgewerkt met poedersuiker. Veel goedkoper dan de truffels die toen ook al op de markt waren. De sneeuwbal kraakt wanneer je erin bijt en smelt daarna weg op je tong. Om dat zo te houden bewaar je ze best onder de 18°. Wanneer je dit door omstandigheden niet kan doen, krijg je waarschijnlijk hetzelfde resultaat als mij 🙂

IMG_0904

Ik vind ze zelf het leukst in de winterperiode, zowel voor het zicht als voor de smaak. Maar wie niet meer kan wachten om dit erkend streekproduct te proeven, kan zich dus nu al naar de winkel begeven :-). De verkooppunten vind je op hun website.

één reactie

 1. patricia.v.parys@gmail.com'
  PATRICIA
  8 september 2015
  Reply

  Bedankt voor de tip!
  Ik heb er alvast zin in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *