Een moment met bekend Gent: Daniël Termont

Op regelmatige basis wil ik graag een bekende Gentenaar aan het woord laten. Zij lichten onder andere hun persoonlijke top vijf in Gent toe. Hoe kan ik hier beter mee van start gaan dan met Daniël Termont, burgemeester van Gent?

Daniël Termont
Foto: Daniël Termont

Daniël Termont is in Gent geboren en heeft zijn stad nooit in de steek gelaten. Hij woont zelf in Mariakerke, een deelgemeente van Gent en denkt er helemaal niet aan om daar ooit weg te gaan. “Als burgemeester van deze wondermooie stad betekent Gent alles voor mij”, legt Termont uit. “Ik beschouw Gent als mijn kind. Ik ben daarom ook ‘burgervader’.” Gent onderscheidt zich gemakkelijk van andere steden vindt de burgemeester. Hij noemt Gent een unieke historische stad waar in de monumenten zelf geleefd wordt. “Het is een jeugdige stad van kennis en cultuur, toegankelijk voor iedereen.”

Daniël Termont is natuurlijk vol lof over alle plaatsen in Gent. Toch heeft hij er voor jullie vijf favorieten uitgekozen.

#1   De Sint-Michielshelling, één van de mooiste plaatsen in Europa
#2   Het STAM (Stadsmuseum), dit museum geeft een overzicht de geschiedenis van Gent volledig weer, maar blikt ook vooruit op de toekomst
#3   Het Gravensteen, een middeleeuws kasteel in het centrum van de stad
#4   Het Lam Gods, het mysterieuze schilderij uit 1432 van de gebroeders Van Eyck
#5   De Bourgoyen, je vindt er vele hectaren schitterende natuur waar je kan wandelen en genieten van de natuur

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *