Gent Autovrij

Morgen wordt het centrum van Gent en de omgeving van de Dampoort tussen 10u en 18u autovrij gemaakt. Het thema dit jaar is: ‘Gent heeft wijze plannen’. Er is dus heel wat te doen op de Korenmarkt, het Emile Braunplein en het Sint-Baafsplein.

Foto: stad Gent
Foto: stad Gent

Op de Korenmarkt vind je het Autodeelsalon. Hier kom je meer te weten over gedeelde wagens door een praatje te slaan met bedrijven als Cambio en Partago. Het Emile Braunplein verandert zijn naam voor de gelegenheid naar het ‘Wijze Plannen Plein’. Als je benieuwd bent naar wat de stad allemaal in petto heeft in de toekomst kan je hier terecht met al je vragen. Op hetzelfde plein kan je onder de Stadshal ondertussen genieten van jong, muzikaal én Gents talent tijdens het ‘Wijze Plannen Festival’. Het Sint-Baafsplein heeft dan weer een eigen fietsbeurs. Gentse fietshandelaars zullen je te woord staan zodat je weer helemaal mee bent met de laatste nieuwe trends. Hier krijg je ook de mogelijkheid om een testritje te maken met een elektrische fiets. Nog niet genoeg gekregen van al dat fietsen? In Klein Turkije vind je de traditionele tweedehandsfietsenmarkt die dit jaar samenvalt met Gent Autovrij.

De Dampoort heeft met Land in Zicht ook een uniek concept in handen. Het verkeer dat deze zone anders zo typeert valt weg en dat vraagt om een evenement. Op het plein wordt bijvoorbeeld een aparte ruimte gecreëerd die voor één dag het ‘Wijkplantenmuseum’ gedoopt wordt. Een kleine oppervlakte wordt volledig bedekt met groen zodat er een kamerplantenbos ontstaat. Innerkitchen zorgt voor het lekkers op het Antwerpenplein met ingrediënten die door de bezoekers zelf worden meegebracht. Met behulp van deze en andere verrassende initiatieven probeert Land in Zicht een levensgroot experiment te organiseren over de stad van morgen. Niet slecht om eens bij stil te staan vind ik.

Parklife

Toch nog niet helemaal overtuigd van de verschillende mogelijkheden waar je je zondag kan doorbrengen? Dan is Parklife ook nog een optie. In het Parkbos kan je tussen 11u en 20u terecht voor een splinternieuw muziekfestival. Je kan er onder andere O’Brass en Isolde et Les Bens aan het werk zien, proeven van gerechten uit verschillende food trucks en zelfs een workshop tai chi met live muziek volgen.

Foto: Parklife
Foto: Parklife

Parkbos: Portaal Grand Noble
Wallekensstraat

4 Comments

 1. jan.struyvelt@gmail.com'
  19 september 2015
  Reply

  Heel nuttig artikel. Nodigt zeker uit om eens langs te gaan.

  Vind je blog een heel tof concept Hanna!

  • Hanna
   20 september 2015
   Reply

   Bedankt! Leuk om te lezen 🙂

 2. rita.dobbelaere@telenet.be'
  Rita Dobbelaere
  21 september 2015
  Reply

  Proficiat Hanna, heel mooie site en ook nuttig om te lezen. Veel geluk met al je projecten.

  • 21 september 2015
   Reply

   Bedankt Rita, dat is lief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *