Foodbag (+ winactie!)

Ik mocht deze week Foodbag uitproberen! Dit Gentse concept levert op maandag verse ingrediënten voor vier maaltijden waarmee je dan zelf aan de slag kan. Ik was echt heel enthousiast en benieuwd om eraan te beginnen.

Ik kreeg een mailtje met de tijdstippen waartussen de Foodbag zou geleverd worden. De levering was precies binnen de aangegeven tijdszones. De doos voelde mooi fris aan door de gekoelde wagen. Ook de inhoud zag er goed uit, duidelijk allemaal verse producten. Foodbag stelt de pakketten op maandag samen, dus dat kan bijna niet anders. Naast de ingrediënten vond ik nog een welkomstbrief met enkele tips en de vier receptenkaarten voor deze week. Die zijn gedrukt op een glanzend karton en dus perfect om te bewaren als je het gerecht nog een keer wilt maken. Foodbag gaf een volgorde mee waarin de gerechten best gemaakt worden, en ik heb mij aan deze volgorde gehouden.

Collage_foodbag

De eerste dag maakte ik de kalkoen met gierst en geroosterde pompoenzaden. Of zo staat het toch vermeld op het receptenkaartje. Eigenlijk moet ik zeggen: kalkoenreepjes, butternut en komkommer met een slaatje van gierst, fetakaas, pompoenzaden, peterselie en waterkers met een dressing van mosterd, honing, olijfolie, knoflook en citroensap. Dat zou dan misschien toch nét iets te lang geweest zijn om op het kaartje te passen :-). Het heeft mij dan ook een stuk meer tijd gekost dan de voorspelde 35 minuten, maar ik vond het mijn tijd wel helemaal waard. Er zaten heel veel verschillende smaken in die allemaal goed samen pasten. Ik zou niet snel zoiets klaarmaken als ik de ingrediënten zelf zou moeten zoeken in de winkel, maar op deze manier vind ik het wel heel leuk om te experimenteren. Onder andere met ingrediënten die ik daarvoor niet kende, bijvoorbeeld met gierst. Ik vind het echt wel een maaltijd die je op restaurant zou kunnen voorgeschoteld krijgen of die je met een gerust hart kan opdienen als je volk over de vloer hebt.

Hanna verkent foodbag-1

De tweede dag waagde ik mij aan de varkensmignonette met champignonsaus en patatjes. Dat laatste was er in de vorm van lekkere krielaardappeltjes in de schil. Voor dit gerecht had ik wel genoeg met de aangegeven tijd. De champignonsaus was lekker vol van smaak en paste perfect bij het vlees. Het is een gerecht die zeker niet zou misstaan op een feesttafel. Ik heb zo de indruk dat de recepten en de ingrediënten het beste in jezelf naar boven halen als kok. Weer een succes, al zeg ik het zelf!

Hanna verkent foodbag-2

De derde dag stond er zeebaars op het menu, vergezeld van ovengebakken zoete aardappel, pastinaakreepjes en verse komkommersalsa. Ik eet heel graag vis en ook zoete aardappel is volledig mijn ding, ik was dus heel benieuwd naar dit gerecht. De vis was heel lekker en was dan ook geen teleurstelling. De ovengebakken groenten vond ik persoonlijk toch minder lekker dan verwacht. Dat is een kwestie van smaak natuurlijk, en bij dit concept is het eten wat de pot schaft :-).

Hanna verkent foodbag-3

Champignonsoep en bruschetta met geitenkaas en honing voor de vierde en laatste dag. Weer een gerecht met smaken die mij volledig liggen. Helemaal niet moeilijk om te maken, maar het was wel heel lekker. Een ideale maaltijd voor op een herfstige dag!

Hanna verkent foodbag-4

Na het bereiden van deze vier gerechten heb ik heel wat bijgeleerd en ik vond het dus een verrijkende week. Naar mijn mening moet je wel iets van kookvaardigheden hebben om de gerechten tot een goed einde te brengen aangezien de recepten altijd maar in vier à vijf stappen uitgelegd worden. Het is een groot voordeel dat je bijna niets over hebt en dus ook niets moet weggooien. Dat komt onder andere omdat ze er bij Foodbag goed over nagedacht hebben welke gerechten ze bij elkaar zetten. Zo had ik deze week bijvoorbeeld meerdere keren champignons of een komkommer nodig.

Win een Foodbag!

Heb je na het lezen zin gekregen om zelf eens zo’n Foodbag uit te proberen? Dan heb ik goed nieuws want ik mag aan één van jullie een Foodbag weggeven!

Wat krijg je?
Ingrediënten voor vier maaltijden voor twee personen, vier mooie receptenkaarten en de levering aan huis.

Wat moet je doen?
1. de Facebookpagina van hannaverkent.gent liken
2. de Facebookpagina van Foodbag liken
3. reageren op deze post

Drie simpele stappen dus! Ik kies een winnaar op 10 oktober. Veel succes!

23 Comments

 1. guillaume.decock@gmail.com'
  Guillaume
  2 oktober 2015
  Reply

  niet alles kunnen proeven maar ziet er wel allemaal heerlijk uit.
  Ook een interessant en uitgebreid artikel! Toffe blog!

 2. sammyvermeersch@gmail.com'
  Sammy Vermeersch
  2 oktober 2015
  Reply

  super tof ! Lijkt de moeite om eens uit te proberen !

  Sammy

 3. iris.verheyden@gmail.com'
  iris verheyden
  2 oktober 2015
  Reply

  Amai ziet er allemaal heel lekker uit. Heb al lang eens zo een foodbag willen uitproberen. So pick me please!!!

 4. shalinivdl@gmail.com'
  ShaliniVDL
  2 oktober 2015
  Reply

  Ik lust niet eens champignons en toch ziet het er lekker uit! Heel cool concept ook.

 5. evelyn.baetsle@belgacom.net'
  Evelyn
  2 oktober 2015
  Reply

  Leuk concept, spreekt mij wel aan…

 6. emilyt@live.be'
  Tilly
  2 oktober 2015
  Reply

  Proficiat Hanne met je interessante blog en sprankelende ideeën.

  Zo moeten we zelf minder inventief zijn!

  Wens je nog massa’s ID energie ???

  Succes,

  Tilly

 7. Noppe_Eveline@hotmail.be'
  Noppe Eveline
  2 oktober 2015
  Reply

  Ziet er super lekker uit, wil ik graag eens proberen ?

 8. fanny.seurinck@gmail.com'
  Seurinck fanny
  3 oktober 2015
  Reply

  Wij zijn nu 3 weken bezig via foodbag en het is echt super!
  Originele , lekkere en gezonde gerechten die snel klaar zijn.
  Combinaties waar je zelf nooit aan zou denken.
  En je moet zelf geen boodschappen meer doen…
  Een aanrader voor iedereen!

 9. ann.taelman@telenet.be'
  Ann
  3 oktober 2015
  Reply

  Het ziet en het zag er super lekker uit. Ik heb het zien klaarmaken en mogen genieten van de lekkere geuren die deze maaltijden opbrachten. 😉

 10. floredeman@hotmail.com'
  Flore Deman
  3 oktober 2015
  Reply

  Dag Hanna, Leuke blog! Deze ziet er heel lekker uit.
  Je kookkunsten zijn misschien wel wat beter dan die van mij 😉
  Ik reageer graag om er ook eentje uit te proberen!
  Groetjes

 11. annsophie_marien@hotmail.com'
  Ann-Sophie
  3 oktober 2015
  Reply

  Lekkere gerechten die ik op iets meer dan een half uurtje tijd uit mijn kookpotten kan tevoorschijn toveren lijkt mij zalig…, ik ben dan ook heel erg benieuwd of mij dit ook zou lukken 😉

 12. bart.isabel@me.com'
  isabel de sutter
  3 oktober 2015
  Reply

  Klinkt heerlijk, elke dag thuis op restaurant. Wie zou dat niet willen?
  Jouw resultaat mocht alvast gezien zijn!
  Ik ben binnenkort een tijdje terug voor ik aan een nieuwe professionele uitdaging mag beginnen.
  Tijd genoeg dus om heerlijk te kokkerellen en dit uit te proberen 🙂

 13. stefanie.thevelin@gmail.com'
  Stefanie
  6 oktober 2015
  Reply

  Vree wijze blog! 😉
  Ook heel benieuwd om de Foodbag zelf eens uit te testen

 14. pianomeisje@hotmail.com'
  Annick
  6 oktober 2015
  Reply

  Voila. Haal nu maar je onschuldig handje boven!
  En hopelijk hier ten huize dan binnenkort eens iets anders op ons tallore 🙂

 15. ellaameye@hotmail.com'
  Ella
  6 oktober 2015
  Reply

  Als Gentse kotstudent zou de foodbag wel eens een lekkere en gezonde afwisseling zijn!

 16. tinekeschurmans@hotmail.com'
  7 oktober 2015
  Reply

  wie niet waagt, niet wint!! En dit lijkt me de ideale manier om onze 2 kapoenen (van 5 en 2 jaar)
  nieuwe smaken te leren ontdekken (en de papa en mama waarschijnlijk ook ;))

 17. lootenssarah@gmail.com'
  Sarah
  7 oktober 2015
  Reply

  Zien er stuk voor stuk gerechtjes uit om van te smullen! Wil ik ook wel eens proberen 🙂

 18. esther.vantorre@hotmail.com'
  Esther Vantorre
  9 oktober 2015
  Reply

  Ik zit sinds dit jaar op kot en vind het geweldig om eens lekker te koken, maar boodschappen halen neemt veel tijd in beslag! Vandaar dat ik eens graag een Foodbag zou willen uitproberen 🙂

 19. anoukvandesompel@gmail.com'
  Anouk Van De Sompel
  9 oktober 2015
  Reply

  Tof idee Hanna!
  Zien er allemaal lekkere gerechtjes uit!
  Ik kijk er al naar uit om Foodbag zelf eens te proberen!

 20. bal_evelien@hotmail.com'
  Evelien Bal
  9 oktober 2015
  Reply

  Dit lijkt mij een fijn concept! Ik ben zeer benieuwd om dit eens te proberen, zien er lekkere en gevarieerde gerechten uit!

 21. bart_hebberecht@hotmail.com'
  Bart Hebberecht
  9 oktober 2015
  Reply

  Gedaan met de vraag: “wat eten we nu weer vandaag?”. Tof concept! Zou tof zijn om het eens te mogen uitproberen!

 22. lauravantorrre@gmail.com'
  Laura Vantorre
  9 oktober 2015
  Reply

  Super leuk concept! Ook een zeer mooie blog 🙂

 23. desmetlara@hotmail.com'
  Lara Desmet
  10 oktober 2015
  Reply

  Amai, dat ziet er echt heel lekker uit. Ik kende het concept nog niet, maar het lijkt me zeker de moeite om eens uit te testen! Toffe blog Hanna!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *