Le Bal Infernal – used book café


Deze week ging ik de nieuwe invulling van het café Le Bal Infernal eens gaan bekijken. Sinds juli kan je hier zowel terecht om iets te drinken als om één van de meer dan 20000 gebruikte boeken te lezen, te kopen of te ruilen.

Used book café-7

Bij Le Bal Infernal kan je een boek kopen voor maar twee euro. Wanneer je zelf een boek meebrengt om te ruilen hoef je maar één euro te betalen en als je een boodschap in het boek schrijft kan je zelfs gratis ruilen. Geen bedoeling om grote winsten te maken op de boeken, maar om mensen dichter bij elkaar te brengen. Een topconcept, vind ik zelf.

Used book café-2Used book café-5

Het is een rustig, gezellig cafeetje geworden met veel houtelementen. Ik bestelde er een warme chocomelk en ik kon kiezen tussen witte, bruine of zwarte chocolade. Zalig! Ik vind het altijd leuk als je warme melk met stukjes chocolade gepresenteerd krijgt in plaats van een gewone Cécémel. Ook de muziek paste helemaal bij het nieuwe concept van Le Bal Infernal. Onder de houten zitbanken zijn verschillende stopcontacten voorzien. Dit café is dus ook een ideale plaats om op je gemak wat te werken op je laptop, geen gevaar om zonder stroom te vallen.

Used book café-6

Le Bal Infernal organiseert iedere zondagavond om 17u een huiskamerconcert. Deze zondag komt ‘A sick muse’ spelen tussen de boeken. Deze singersongwriter zal een mix van pop en blues brengen. De intieme setting van zo’n concert past volgens mij perfect bij de sfeer van Le Bal Infernal. Daarnaast worden er ook andere activiteiten georganiseerd. Zo komt Herman Brusselmans volgende week woensdag (21 oktober) om 18u30 langs om fragmenten voor te lezen uit de opgenomen columns van zijn nieuwste vinylplaat.

Le Bal Infernal – used book café
Kammerstraat 6
Iedere dag open vanaf 12u30

4 Comments

 1. verscheldenhugo@hotmail.com'
  16 oktober 2015
  Reply

  Als ik dat allemaal lees , krijg ik spijt dat ik niet in Gent woon. ; -)

 2. verscheldenhugo@hotmail.com'
  16 oktober 2015
  Reply

  Als ik dat allemaal lees, heb ik spijt dat ik niet in Gent woon. ; -)

 3. mellavieee@gmail.com'
  8 november 2015
  Reply

  Oh dit is zo een leuk concept! En wat leuk dat je echte chocolaatjes krijgt voor je warme chocomelk 🙂

  • 8 november 2015
   Reply

   Ik ben er ondertussen al een paar keer geweest, en het is echt altijd gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *