Een moment met bekend Gent: Titus De Voogdt

In deze rubriek laat ik op regelmatige basis een bekende Gentenaar aan het woord. Titus De Voogdt – je waarschijnlijk bekend van de film Ben X of de series Aspe en Code 37 – laat zijn Gentse top vijf op je los.

Titus De Voogdt
Foto: © Fred Debrock

Titus De Voogdt is een echte Gentenaar. Hij werd geboren in het Universitair Ziekenhuis waar zijn moeder werkte als verpleegster. “Ik heb een huis gekocht in Gent en mijn kinderen gaan hier ook naar school. Ik ben dus niet van plan om weg te gaan, maar het verkeer is wel de enige reden waarom ik het ooit wel zou doen. De werken en files overal in de stad zijn echt om knettergek van te worden”, vertelt de acteur. Gent is de thuisstad van Titus, daardoor kent hij elke straat en hoek. “Dat is heel leuk, maar natuurlijk ook wat beperkt omdat de stad vrij klein is. Toch is er op cultureel vlak heel wat te doen, er is ontzettend veel te beleven op een kleine oppervlakte. Dat maakt Gent uniek, de grootte van de stad in verhouding met het aanbod van cultuur.” Als Titus na een reis voor zijn job opnieuw naar Gent terugkeert voelt de stad voor hem als thuiskomen. “Gentenaren zijn down-to-earth, daar hou ik wel van. Voor mij is Gent de perfecte stad”, besluit Titus.

Dit zijn de vijf favorieten van Titus De Voogdt.

#1 Clouds in my coffee, voor een lekkere koffie in de namiddag
#2 Kiosko, voor een aperitiefje om de avond mee te starten
#3 Alberte, een restaurant om na het aperitief goed te gaan eten
#4 De Boekentoren, de universiteitsbibliotheek en het mooiste gebouw van Gent
#5 Campo Santo, het mooiste kerkhof van België


Benieuwd naar de favorieten van de vorige Gentenaar? Hier kan je de top vijf van Bram Van Outryve nog eens lezen.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *