Winterwinactie #1: Roomer

Woehoew, vanaf vandaag starten de winterwinacties! Dat houdt in dat ik elke dinsdag een prijs zal weggeven in samenwerking met een Gentse ondernemer. Ik begin met Roomer, het bekende Gentse vlierbloesemdrankje.

Roomer-1

Roomer wordt volledig natuurlijk en artisanaal gemaakt. Zoals ik schreef is het een drankje op basis van vlierbloesem, en die bloemetjes zie je dan ook gezellig ronddwarrelen in je fles of glas. Met zijn 14,9% alcohol is het drankje perfect als aperitief, maar zeker ook lekker bij een dessertje. De makers van Roomer vinden het drankje ijskoud geschud en met twee blokjes ijs op zijn best.

Over de makers gesproken, dat zijn Jeroen en Maarten Michels. Zij begonnen in 1989 op hun vijftiende te experimenteren met het brouwen van drankjes in het huis van hun grootmoeder. Toen zij in 2004 naar een bejaardentehuis ging, verhuisde de brouwerij naar een gebouw dat vroeger dienst deed als likeurstokerij. Roomer is gebaseerd op een recept van limonade die hun grootmoeder voor haar kleinkinderen maakte.

Roomer-2-v2

Zelf vind ik het drankje echt heel lekker, ik bestel het dan ook regelmatig als aperitief op café. Het heeft een originele smaak en de bloemetjes geven er een leuke toets aan. Ik vind de flessen ook heel geschikt om als cadeau te geven, aangezien ze zo’n mooie bolle vorm hebben. Je kan ze daarna bewaren om als vaas te gebruiken.

WIN

Ik mag van Roomer twee flessen weggeven. Wat moet je hiervoor doen?

1) de Facebookpagina van hannaverkent.gent liken
2) de Facebookpagina van Roomer liken
3) In een reactie op mijn Facebookpost iemand taggen met wie jij wel een Roomer zou willen drinken! 🙂

Ik kies twee winnaars op 9 november. Op 10 november komt de tweede winterwinactie online.

P.S. Doe gerust met alle winterwinacties mee, je hebt evenveel kans om nog iets anders te winnen als je met deze wedstrijd meedoet!

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *