Beauty Queen – A Night of Green Beauty

Gisterenavond ging ik naar ‘A Night of Green Beauty’ in Beauty Queen. Met dit concept willen ze zich verder verdiepen in de wereld van de bio- en ecologische cosmetica en extra aandacht geven aan groene producten en merken in hun gamma.


LogoBeauty Queen is een ‘city spa’ in de Donkersteeg. Naar analogie van de city spa’s in New York, richten ze zich op vrouwen en mannen die een snelle maar effectieve behandeling willen middenin de stad. Je kan er terecht voor manicures en pedicures, waxing, gezichtsverzorging en nog veel meer. Deze behandelingen gebeuren allemaal achteraan in de zaak. Vooraan is er een mooie winkel – de beautique – met schoonheidsproducten, make-up en nagellak.Logo2

Tijdens deze editie van ‘A Night of Green Beauty’ zette Beauty Queen het merk CÎME wat meer in de kijker. Anke en Isabel zijn de bedenkers van deze luxueuze lijn van biologische huidverzorgingsproducten. Het was Isabel die ons wat meer kwam vertellen over het merk. Toen Anke met haar vader een reis naar India maakte gaf de Himalaya hen de inspiratie om een huidverzorgingsgamma te ontwikkelen op basis van lokale bergplanten en traditionele recepten met moderne technologieën. Op een hoogte van meer dan 3000 meter groeien in het gebergte heel wat planten met goede eigenschappen voor de huid. CÎME staat sterk achter het idee dat geen enkele synthetische formule op kan tegen de kracht van de natuur. Hun producten worden uiteraard niet getest op dieren. Bij elk product dat je koopt schenkt CÎME een deel aan het ‘Little Doctors’-programma in Nepal. Daar kampen ze met een lage levensverwachting en een hoge kindersterftegraad. De kinderen daar krijgen daarom een opleiding op vlak van gezondheid en hygiëne en kunnen daarna hun kennis delen met familie en vrienden.

Foto: Beauty-Queen
Foto: Beauty-Queen

Bionade

Beauty Queen had in het midden van de winkel een lange tafel geplaatst met alle benodigdheden. Het was allemaal goed georganiseerd. We kregen ook een bionade aangeboden, heel lekker en leuk gepresenteerd. Isabel begon met een presentatie en daarna mochten we zelf aan de slag. We konden één voor één de gezichtsverzorgingsproducten testen en daarna volgde er ook nog een DIY handverzorging. Bij die laatste verzorging was ik helemaal weg van de ‘Magnificent Mandarine’. Dat is een bodyscrub en badzout op basis van een mix van roze himalayazout en oliën die je huid glad maken. Ik gebruikte deze scrub op mijn handen en hij maakte mijn droge huid echt ontzettend zacht! Het product heeft geen kalmerend effect, maar geeft net energie. Daarvoor is de combinatie van onder andere groene mandarijn en limoengras helemaal geschikt. Helaas is dit product nog niet full size te verkrijgen, maar ik kreeg wel een miniversie mee bij aankoop van een ander product.

magnificentmandarine

Dat ander product is de balsem ‘Himalaya 29°N-81°E’. Dit is een universele balsem die geschikt is voor dagelijks gebruik. Op basis van essentiële oliën verzacht en herstelt hij de huid. Hij is te gebruiken bij een geïrriteerde huid, bij vermoeide spieren en stijve gewichten, bij kloven of schrammen, bij insectenbeten of blauwe plekken en ga zo maar door. Voor mij zal het vooral interessant zijn om uit te proberen in de winter wanneer mijn handen echt heel droog zijn. Deze balsem kost 13,99 euro voor 50 ml.

balsem3

Ik vond het heel leerrijk en een leuke manier om een product beter te leren kennen. Zeker wanneer er zo’n mooi verhaal achter zit. De evenementen van Beauty Queen vind ik trouwens sowieso een aanrader, altijd heel goed uitgewerkt en je beleeft gegarandeerd een leuke avond!

Beauty Queen
Donkersteeg 22

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *