Winterwinactie #2 Jackie Jane

Het is tijd voor de tweede winterwinactie! Elke dinsdag geef ik in samenwerking met een Gentse ondernemer een prijs weg. Deze week ging ik op bezoek bij conceptstore Jackie Jane by Nanouk Le Blog.

© Anthony Boelaert
Foto: © Anthony Boelaert

Deze pop-up shop was deze zomer nog te bezoeken in Knokke en is nu tot 27 december in Gent gevestigd. Voor deze editie kwam er een samenwerking tussen blogster Nanouk De Cauwer en modeontwerpster Kim Stumpf. Samen selecteerden ze verschillende Belgische ondernemers om de klanten een volledige ervaring te kunnen geven. Jackie Jane is gevestigd in het vroegere huis van Hugo Claus, hij verbleef daar van 1955 tot 1964. Het is bijna overbodig om te zeggen dat dit een prachtig pand is op een ideale locatie. Het vroegere huis van de Vlaamse dichter bevindt zich namelijk op de hoek van de Predikherenlei, pal in het centrum van Gent. De naam Jackie Jane verwijst naar Jackie Kennedy en Jane Birkin, twee vrouwelijke iconen die een echte inspiratie zijn voor Nanouk.

© Anthony Boelaert
Foto: © Anthony Boelaert
Foto: © Anthony Boelaert
Foto: © Anthony Boelaert

Toen ik de pop-up shop binnenkwam, was ik meteen overweldigd door de schoonheid van het gebouw. Op het gelijkvloers vind je onder andere de truien en de t-shirts van Gantoise. Nanouk verkoopt via haar webshop ‘Preloved’ ook nog city wear van onder andere Brussel, Antwerpen en Knokke. Omdat Gent zo’n sterk merk geworden is, kan Nanouk de vraag naar de deze city wear bijna niet bijhouden. Ook op het gelijkvloers heb je de mogelijkheid om koffie te drinken bij ‘Hungry Hugo’, uiteraard een duidelijke verwijzing naar de vorige bewoner van het pand. Op de eerste verdieping kan je terecht voor een cocktail bij ‘The Pharmacy’. Hannah Van Ongevalle won vorig jaar de prijs van beste bartender van België en baat deze cocktailbar uit. De collectie van Mofelito Paperito trok ook meteen mijn aandacht. Zij verkopen alle soorten papierwaren op hun webshop en deze producten zijn voor de gelegenheid ook offline te kopen.

1012430_1701944360023643_3936778504877363242_n

t-shirtWIN

Ik mag van Jackie Jane een Gantoise t-shirt voor vrouwen weggeven ter waarde van 45 euro. Wat moet je hiervoor doen?

1) de Facebookpagina van hannaverkent.gent liken
2) de Facebookpagina van Jackie Jane en Preloved liken
3) mijn Facebookpost liken en delen

Ik kies een winnaar op 16 november. Op 17 november komt de derde winterwinactie online.

Jackie Jane
Predikherenlei 13 (tot 27 december)
Open van woensdag t.e.m. zaterdag van 10u30 tot 18u30

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *