Healthylicious

Healthylicious is een Gents bedrijfje dat gezonde en verse maaltijden aanbiedt. Een laag vetgehalte en voedingsrijke producten hebben dan ook een centrale plaats in de keuze van hun gerechten. Ik mocht een paar maaltijden proberen en vertel jullie wat ik ervan vond!

Logo

Volgens Healthylicious zouden de mix van pure ingrediënten met optimale voedingswaarden moeten leiden tot een fitte en energieke levensstijl. De maaltijden zijn volgens hen niet enkel gezond, maar ook lekker. Zonder dat je het beseft zou je op die manier dus heel wat minder calorieën eten. De maaltijden worden dagvers bereid op ambachtelijke wijze. Ze worden op een afgesproken tijdstip geleverd bij jou thuis of op het afhaalpunt. Op die manier kan je meteen genieten van je maaltijd zonder dat je tijd verliest. De verpakking laat toe om de maaltijden in te vriezen tot 30 dagen of ze in de koelkast te bewaren tot drie dagen. Er is ook ruimte voor individuele bestellingen voor mensen met allergieën of specifieke diëten. Naast de ‘gewone’ gezonde maaltijden kan je ook kiezen voor fitnessmaaltijden. Dat zijn afgewogen sportmaaltijden op basis van jouw persoonlijk voedingsschema. Standaard wordt er in deze maaltijden geen gebruik gemaakt van zout, boter of olie aangezien deze maaltijden gericht zijn op een zo laag mogelijk vetgehalte en een zo hoog mogelijke eiwitinname. Deze maaltijden kan je bestellen met of zonder koolhydraten.

Je kan de dag ook gezond beginnen met het ontbijt van Healthylicious. Dit ontbijt is samengesteld op basis van granola. Dat is een combinatie van haver, noten en geroosterde zaden. Bij Healthylicious bestaat de granola uit haver, gepofte rijst, cashewnoten, hazelnoten, pecannoten, pompoenpitten, zonnebloempitten. Je kan er zelf nog gedroogd of vers fruit aan toevoegen, ook melk of yoghurt zijn ideaal bij de granola. Healthylicious biedt daarnaast ook nog gezonde tussendoortjes aan. Die tussendoortjes spelen in op het hongerige gevoel tussen de maaltijden door. Ze beschikken over een hoge aanwezigheid van vezels, vitaminen en proteïnen. Zo zou je geen last meer hebben van energiedipjes.

 Healthylicious-2

De vrouw achter Healthylicious – Daphné Grillaert – kwam met wat maaltijden aanbellen aan mijn deur. Ik was heel benieuwd en enthousiast om de gerechten te proeven. Het handige aan dit concept is dat de maaltijden al bereid zijn en je ze dus enkel in de microgolf hoeft op te warmen.

De eerste twee maaltijden die ik proefde zaten samen in een verpakking. Links een quinoasalade en rechts het gerecht ‘Kokoloco’. Ik vond beide gerechten heel smaakvol, maar Kokoloco stak er wel met kop en schouders bovenuit. Kokoloco bestaat uit bulgur met scampi’s, wortel, courgette, rode en gele paprika en een kokossaus met curry. Ik eet sowieso heel graag kokos en scampi’s, dus dit gerecht was al op voorhand helemaal mijn ding. De smaak van het gerecht overtrof zelfs mijn verwachtingen, alles was heel goed gekruid en de smaken pasten perfect bij elkaar. Bij dit gerecht proefde ik helemaal niet dat ik gezond aan het eten was, ik zou het direct op restaurant bestellen. Voor deze maaltijd betaal je 13,50 euro. De quinoasalade staat op het kerst- en nieuwjaarsmenu en is dus een nieuw gerecht. Deze salade met een zoete toets bevatte ontzettend veel lekkere smaakjes bij elkaar. Het is ook een gerecht dat ik graag nog eens opnieuw zou eten, maar dan misschien eerder als voorgerecht. Het is dan ook Daphné haar bedoeling om dit gerecht als voorgerecht of side dish aan te bieden.

Healthylicious-5

De notenbar moest in de diepvries toen ik hem kreeg. Ik vond de smaak van dit tussendoortje heel lekker, maar wel echt zwaar. Dat is ook wel wat de bedoeling van de notenbar veronderstel ik. Ik heb toch wel een paar uur geen honger gehad. De notenbar kan je kopen voor 2,5 euro.

Ik kreeg ook de fitnessmaaltijd ‘The Hulk’ aangeboden. Dat is gegrilde kip met erwtenpuree met munt en amandelen en wedges van zoete aardappel. Ik was ook direct enthousiast toen ik dit gerecht kreeg, want zoete aardappel is een ingrediënt dat ik de laatste tijd beter ben leren kennen ook wel echt graag eet. Zoals ik al schreef, zijn deze fitnessmaaltijden volledig bereid zonder boter of olie. Ik verwachtte dus dat dit gerecht iets minder lekker zou zijn dan de andere maaltijd die ik kreeg, maar dat was zeker niet het geval. Het kon naar mijn mening niet tippen aan de Kokoloco, maar ik heb het toch met veel smaak opgegeten. De zoete aardappel mocht iets krokanter zijn voor mij, maar het was wel allemaal heel lekker gekruid. Deze fitnessmaaltijd kost 9,5 euro.

Ik vond het heel leuk om eens enkele gezonde maaltijden te kunnen proberen. Ik was ook aangenaam verrast door de smaak van de gerechten. Op die manier zou ik het zeker zien zitten om gezond te eten met Healthylicious. Het enige wat mij wat zou tegenhouden is het prijskaartje, want een gezonde maaltijd aan 13,50 euro is natuurlijk niet weinig. Aan de andere kant kost een pizza die je aan huis laat brengen ook al snel 15 euro, dus dan is dit zeker een goed alternatief!


 Hier kan je mijn artikel over Foodbag (nog eens) lezen.

2 Comments

 1. verscheldenhugo@hotmail.com'
  19 november 2015
  Reply

  Hanna, ik vertrouw echt wel op je smaakpapillen , maar was de portie groot genoeg voor een grote maag ? Maar misschien mag je anderzijds die niet hebben om gezond te eten en te blijven. ; -)

  • 19 november 2015
   Reply

   Voor mij was de portie net groot genoeg, maar ik kan mij voorstellen dat dit misschien niet voor iedereen het geval zal zijn… De fitnessmaaltijden zijn iets minder groot dan de andere maaltijden vermoed ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *