Een moment met bekend Gent: Julie Mahieu

In deze rubriek laat ik op regelmatige basis een bekende Gentenaar aan het woord. Deze keer is het de beurt aan Julie Mahieu. Scenariste, ex-weervrouw van De Ideale Wereld en de vriendin van Jonas Geirnaert. Zij verklapt ons haar top vijf in Gent.

Julie Mahieu

Julie werd geboren in Antwerpen, maar woont nu in Gent. Toch gelooft ze dat een mens niet gemaakt is om op dezelfde plaats te blijven, ze staat dus altijd klaar om te reizen. Op dit moment woont ze graag in Gent, dus ze denkt dat ze hier ook wel altijd zal terugkeren. “Gent is een zeer mooie stad”, vindt Julie. “Op zoveel verschillende vlakken. Ik hou enorm van de positieve sfeer die in de stad en tussen de mensen hangt. Ik woon hier echter nog niet zo lang, dus ik moet mijn plek nog een beetje vinden.” Wat deze stad nu juist zo aantrekkelijk maakt vindt Julie een gemakkelijke vraag. “De mooie gebouwen, de rijke geschiedenis en de prachtige leien, maar het mooist van al vind ik de inwoners.”

De vijf favorieten van Julie Mahieu:

#1 Jan Breydelstraat, de mooiste straat van Gent én mijn volgende twee tips zijn daar gevestigd
#2 Club Reserva, een heel tof café waar soms miniconcertjes worden gegeven
#3 The House Of Eliott, een lekker restaurant met een bijzonder leuke aankleding
#4 Ma&Ik, een gezellig koffiehuisje dat uitgebaat wordt door een vriendin en haar moeder. Lekker, vers en gezond!
#5 Sint-Michielsbrug, voor een prachtig uitzicht over de Koren- en de Graslei

Julie wilde er graag nog een zesde tip aan toevoegen, namelijk het vernieuwde Le Bal Infernal. Hier schreef ik al mijn ervaringen met hun used book café.


Hier vind je de vijf favorieten van de vorige bekende Gentenaar, Titus De Voogdt.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *