Museumnacht

Vanavond vindt er opnieuw een editie van Museumnacht plaats. Negen musea zorgen er met deze traditie voor dat je ook na de werkuren je portie kunst en cultuur kan opdoen. Er vinden ook verschillende randactiviteiten plaats.

Affiche

Vanaf 18u tot en met 1u stellen deze negen Gentse musea hun deuren gratis (!) open. Ik vind het een leuk initiatief en ik ben er zelf ook al naartoe geweest. Het zorgt ervoor dat je in een gezellige drukte kan kennismaken met musea waar je anders nooit zou komen. Je kan de hele museumnacht ook live volgen op de Facebookpagina van Museumnacht.

In de Sint Pietersabdij kan je naar een marathonvertoning van Downtown Abbey kijken in het kader van hun tentoonstelling History@TheMovies. Inclusief late night tea! In het Huis Van Alijn staat de koers centraal. Met de expo ‘De Zesdaagse’ wil dit museum de hoogdagen van het Belgische baanwielrennen laten herleven. Buiten vind je een winterterras met bier, schlagers en zelfs een wedstrijdje surplacen. In De Wereld Van Kina kan je je verwachten aan collectiestukken die tot leven komen. Het Design Museum focust dan weer op de verschillen tussen België en Nederland op vlak van taal en design. Je kan er je kennis testen in het Groot Design Dictee en er je eigen flesopener ontwerpen! Het Museum voor Schone Kunsten laat je fascinerende portretten en landschappen ontdekken uit de 17de eeuw in een nieuwe opstelling.

Het STAM ofwel het Stadsmuseum organiseert een expo over de tijd dat Belgen inwoners waren van hetzelfde koninkrijk als de Nederlanders. Met een karaoke van het Nederlandstalige lied belooft het er alvast anders aan toe te gaan dan gewoonlijk. Het S.M.A.K. toont werk van 53 internationale kunstenaars om te laten zien wat tekenen binnen de actuele kunst betekent. Museum Dr. Guislain laat je kennismaken met de vele vormen van schaamte en hoe kunstenaars deze door iedereen gekende emotie in beeld brengen. Urgent.fm brengt trouwens live on air verslag uit van de hele avond vanuit dit museum. Tot slot kan je in het MIAT terecht voor een tentoonstelling over email. Natuurlijk niet e-mail zoals we het allemaal kennen, maar de materie waarin vroeger alle reclameborden werden gemaakt. Percussionisten zullen zich uitleven op potten en pannen gemaakt in email.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *