Gentse Winterfeesten

Joepie! Vanaf vandaag tot en met 3 januari kunnen we weer gezellig rondstruinen op de leukste kerstmarkt van het land. De Gentse Winterfeesten zijn voor de derde keer gestart en het belooft weer meer dan de moeite te worden!

Gentse Winterfeesten banner

Ik vind de kerstperiode echt supergezellig, en ik ben dan ook heel blij dat Gent zo’n leuk evenement organiseert tijdens deze tijd van het jaar. Met de Gentse Winterfeesten willen ze een Scandinavische sfeer creëren. Het centrum verandert in een kerstdorp dat zich in een sparrenbos bevindt. Net zoals vorig jaar wordt de MooseBar opnieuw een gezellige ontmoetingsplek dat volledig in dit plaatje past. Met zicht op de schaatspiste kan je er in de warmte genieten van een drankje.

Toch zijn er ook enkele nieuwigheden. Na twee jaar wordt het ‘Giant Wheel’ vervangen door het bekende ‘Roue de Paris’. Dit imposante rad van 55 meter hoog krijgt een plaatsje op de Korenmarkt. Door de 42 gondels is er heel veel plaats en wordt het sowieso dé blikvanger op de kerstmarkt. Een ritje voor een volwassene kost acht euro. Het andere reuzenrad stond vorig jaar op het Sint-Baafsplein, maar daar wordt het nu volledig een kerstmarkt. Net zoals vroeger dus! Op de schaatspiste zal er een skigondel te vinden zijn en onder de Stadshal zal er zelfs een zetelliftje bengelen. Om de Gentse Winterfeesten nog meer in de kerstsfeer te laden baden wordt het winterdorp nóg mooier aangekleed dan vorige jaren. Bezoekers van de kerstmarkt zullen zelfs af en toe verrast worden door een sneeuwbui. Zo is het winters gevoel nooit ver weg!

Gentse Winterfeesten
Foto: stad Gent

Vanavond om half zeven worden de Gentse Winterfeesten officieel geopend. Op de schaatspiste vindt er dan een freestyle schaatsdemonstratie plaats. Op vrijdagavond 11 december zal je van de spetterende vuurshow ‘De Oersprong’ kunnen genieten. Het is de eerste keer dat er een volwaardige vuuract geprogrammeerd is op deze Winterfeesten. Je kan je uitstap natuurlijk ook combineren met de koopzondagen. Deze vinden plaats op 6, 13, 20, 27 en 3 januari.

Kerstmarkt en ijspiste
Alle dagen open van 13u tot 23u
Moosebar
Alle dagen open van 13u tot 24u
Uitzonderingen: 24/12 en 31/12 – open van 13u tot 17u // 25/12 en 01/01 – open van 14u tot 23u

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *