Een moment met bekend Gent: Koen Crucke

In deze rubriek laat ik op regelmatige basis een bekende Gentenaar aan het woord. Deze keer laat ik Koen Crucke – zanger, acteur en de voormalige kapper van Samson en Gert – aan het woord over ‘zijn’ Gent.

Foto: © photo news
Foto: © photo news

Koen Crucke heeft lang in Ledeberg gewoond, maar is in Gent geboren. “Ik woon al bijna vijf jaar in De Haan aan de zee. Toch zal er altijd een deel van mij in Gent blijven. Ik heb er het grootste deel van mijn leven doorgebracht en tot op vandaag ben ik nog altijd twee tot drie keer per week te vinden in de stad.” Koen komt zelfs speciaal naar Gent om zijn favoriete restaurants te bezoeken. “Ik heb ook heel wat vrienden die student zijn aan de universiteit. Er is dus altijd wel een excuus om naar Gent te rijden”, legt de Gentse zanger uit.

Gent betekent voor Koen zijn carrière, zijn vrienden, zijn stad. “Het is een gevoel dat ik moeilijk kan omschrijven. Ik heb het trouwens in een Gents liedje verwerkt. ‘Oas ik van elders komme en ik zie mijn drei torens, tongs voel ik mij weer thuis’. Gent is de stad waar ik heel veel liefde meegemaakt heb. Ik ken er heel veel mensen die deel uitmaken van mijn sociale kring. Een stad betekent uiteraard een rijkdom aan gebouwen, maar een stad is vooral een grote rijkdom aan mensen. Je deelt samen een waaier aan gevoelens en die bepalen jouw voorliefde voor een plek. Toch is mijn rusteloze ziel tegenwoordig ook graag aan zee. Als ik in Gent ben wil ik graag naar De Haan, als ik in De Haan ben dan kijk ik ernaar uit om weer naar Gent te rijden”, besluit Koen.

Dit zijn de vier favorieten van Koen Crucke.

#1 Gök 2. Ik pas mijn agenda zelfs aan om naar dit restaurant in de Sleepstraat te kunnen gaan eten. Ik ken er veel allochtonen en we maken er altijd heel veel plezier. We genieten van de cultuur die zo verschillend, maar tegelijk zo boeiend is.
#2 S.M.A.K. Ik ontdek er telkens weer vol bewondering nieuwe oude dingen. De sfeer van het gebouw past perfect bij wat er allemaal getoond wordt.
#3 Het historisch centrum. Kijk met open ogen rondom jou en besef dat al dat moois om je heen al eeuwen bewaard is gebleven zodat wij er vandaag nog steeds van kunnen genieten.
#4 De Gentenaars. We lopen elkaar veel te snel voorbij en we zijn te vaak ongeïnteresseerd. We moeten altijd snel van hier naar daar gaan. Ik vind het zelf zalig als iemand mij aanspreekt op straat. Dat betekent dat ik een beetje deel uitmaak van hun wereld en dat is het mooiste compliment dat een mens kan krijgen vind ik!


Benieuwd naar de vorige bekende Gentenaars? Hier kan je ze allemaal vinden!

2 Comments

    • 16 december 2015
      Reply

      Dat vond ik ook! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *