Een moment met bekend Gent: Eva Mouton

In deze rubriek laat ik op regelmatige basis een bekende Gentenaar aan het woord. Vandaag is het de beurt aan Eva Mouton. Zij studeerde af in de richting ‘Beeldende Kunsten’ aan Sint-Lucas in Gent. Sindsdien werkt ze als freelance illustrator en maakt ze elke week de getekende column ‘Eva’s gedacht’ voor De Standaard.

Eva Mouton
Foto: © Jana Germanus

Eva Mouton is niet in Gent geboren, maar is opgegroeid in Waasmunster en Lokeren. Zoals velen heeft ze gestudeerd in Gent en is ze hier blijven plakken. Nu Eva in Gent woont is ze niet meteen van plan om weg te gaan. “Onze vrienden wonen hier, we hebben onze vaste winkels waar we persoonlijk begroet worden en een ‘klapke’ kunnen slaan. Mijn vriend Bert en ik laten ons graag verrassen door nieuwe plaatsen en we houden van onze wandelingen langs het water. Gent is perfect!”, vertelt de illustratrice.

Wat deze stad nu zo perfect maakt, is voor Eva duidelijk. “Gent is een dynamische, gezellige plek vol creatieve mensen, studenten en ondernemers. Die combinatie maakt van Gent een geweldige plek om te wonen én om te werken. Naast haar erfgoed, steekt de stad ook veel tijd en geld in innovatie en pakt het probleemwijken structureel aan. In Gent is er aandacht voor de natuur en ruimte voor de mensen. Ook de combinatie van historische huizen en overdachte nieuwe architectuur klopt helemaal voor mij”, legt Eva uit.

Dit zijn de vijf favorieten van Eva Mouton.

#1 WATT. De B&B, galerie en ontmoetingsplek van DIFT in de Brugse Poort. Je kan er ook geweldige cocktails drinken bij Pony’s, een kleinere cocktailbar van het bekende Jigger’s.
#2 Mieke. Mijn kleren koop ik het liefst van al bij Mieke in de Baudelostraat. Zij verkoopt duurzame en kwaliteitsvolle kledij en ontvangt je altijd met een glimlach.
#3 L’Amuzette. Bij deze interieurwinkel, B&B en lunchbar koop ik graag cadeautjes (ook voor mezelf!) en lunch ik geregeld. Je kan er zelf je slaatjes samenstellen, heerlijk!
#4 Helen B. Zij verkoopt naast haar eigen prachtig geïllustreerd servies ook nog juweeltjes, schriftjes, posters en andere spullen van zelfstandige illustratoren. Mijn spullen zijn er ook te vinden!
#5 Avalon. Vegetarisch lunchen doe ik geregeld in deze zaak. Hun dagschotels zijn ontzettend gevarieerd en berelekker!


Benieuwd naar de vorige bekende Gentenaars? Hier kan je ze allemaal vinden!

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *