Dineren bij de Rechtvaardige Rechters

Vorige week ging ik voor de tweede keer eten bij de Rechtvaardige Rechters. Dit restaurant dankt zijn naam aan het Lam Gods dat enkele meters verder te bezichtigen is. Het was voor mij de herontdekking van een goed adresje, dus ik wil dit graag met jullie delen!

IMG_3822

Deze brasserie bevindt zich op het Sint-Baafsplein, een plaats die ik altijd heel gezellig vind ‘s avonds. Dineren bij kaarslicht met dit uitzicht is dus sowieso al geslaagd. Ik vind de inrichting van het restaurant heel mooi gedaan en we voelden er ons meteen op ons gemak. De bediening was heel vriendelijk, dat helpt natuurlijk ook altijd. Je kan er lekkere klassiekers eten en die hebben we dan ook besteld. Ik koos voor de Gentse stoverij en mijn vriend voor de vol-au-vent. Ik vind de stoverij van mijn mama sowieso de beste, maar deze kwam wel heel sterk in de buurt door de zoete toets in de saus. Het stoofvlees werd gepresenteerd in een leuk kommetje van Le Creuset en er werden lekkere krokante frietjes bij geserveerd. Ook de vol-au-vent was volgens mijn vriend heel lekker.

IMG_3834

Hier zal je ook zeker je broek niet scheuren aan een maaltijd. De stoverij en vol-au-vent kosten beide 18 euro. Voor een spaghetti betaal je hier twaalf euro. Naast de klassiekers hebben ze ook een ‘health corner’ en enkele oosterse gerechten op het menu staan. Keuze genoeg, dus je vindt zeker iets waar je zin in hebt. Het leuke aan deze brasserie is dat je in een ongedwongen sfeer kan genieten. Geen ingewikkelde gerechten, maar de pure keuken. En dat in het centrum van de stad, zalig!

Sint-Baafsplein 23
Open van dinsdag t.e.m. zondag vanaf 11u (in het weekend vanaf 10u)

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *