Ajuinen & Look

Ajuinen & Look is een startend bedrijf dat vers bereide gerechten aan huis levert. Met zijn tweeën zorgen ze ervoor dat er elke week drie nieuwe gerechten op de website staan. Ik mocht deze week twee maaltijden proeven!

Ajuinen&Look

De maaltijden zijn dagelijks vers bereid, zonder kunstmatige smaakstoffen en bewaarmiddelen én bevatten een laag zoutgehalte. Elke week staat er sowieso een Belgische klassieker op het menu, zoals stoofvlees, stoemp of vol-au-vent. Deze week mocht ik de mac ‘n cheese en stoemp van broccoli met worst testen. Voor deze gerechten betaal je tien en twaalf euro. Toen ik de maaltijden ontving was de lekkere geur het eerste wat mij opviel. Het eten wordt dus warm geleverd, maar je kan ze ook wat later opwarmen in de microgolf.

Mac 'n CheeseDe mac ‘n cheese zag er hetzelfde uit als ik het gewoon ben om te eten, maar het smaakte wel echt véél beter. Volgens mij zijn er verschillende soorten kaas gebruikt waardoor dit gerecht zijn volle en smeuïge smaak kreeg. Ik heb zelf nog nooit macaroni gegeten met een side dish, maar hier werd dus een salade van tomaat, komkommer, wortel, rode ajuin, walnoot en radijs bij geserveerd. Op voorhand dacht ik dat dit niet echt nodig was, maar ik vond het echt heel erg lekker samen. Ze kennen er duidelijk iets van bij Ajuinen & Look! 😉

Stoemp

De stoemp van broccoli met worst was ook heel geslaagd. De stoemp zelf was lekker van smaak en goed genoeg gekruid. Bij dit gerecht kreeg ik een potje vleesjus en mosterd van Tierenteyn. Leuk dat ze eraan gedacht hebben om een Gents product te gebruiken. Dit gerecht was typische winterkost en ook heel lekker, maar toch was de mac ‘n cheese mijn favoriet omdat ik aangenaam verrast was door de rijke smaak.

Deze startende ondernemers zijn ook het milieu niet vergeten. Alle maaltijden worden geleverd met een elektrische Renault Twizy en de verpakking is volledig recycleerbaar. Als je nieuwsgierig bent geworden kan je zelf gemakkelijk een gerecht bestellen op hun website. Daar vul je je gegevens in en het uur waarop de maaltijden geleverd moeten worden. Je kan elke dag (behalve zaterdag) tot rond half negen ‘s avonds bestellen. Voorlopig kan dit wel enkel als je in Gent, Mariakerke of Wondelgem woont.
Speciaal voor jullie heb ik een leuk extraatje! Als je een maaltijd bij Ajuinen & Look bestelt krijg je er gratis een lekker dessert bovenop wanneer je deze code invult op hun website: ‘viahanna’. Smakelijk! 🙂

Misschien vind je dit ook leuk:

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *