FIEX

FIEX is de fietshersteldienst van Maarten Henskens. Leraar van beroep, maar na zijn uren een fervent fietser. Daardoor besloot hij om een opleiding te volgen tot fietstechnieker en niet veel later zag FIEX het levenslicht.

Logo FIEX

FIEX startte met een pop-up fietshersteldienst in KERK GENT. Nog tot eind maart kan je er terecht voor al je herstellingen en onderhoudsbeurten. Maarten herstelt zowel stadsfietsen, kinderfietsen, racefietsen en mountainbikes. Enkel met je elektrische fiets kan je niet bij hem terecht. Hij rekent een tarief van 30 euro per uur, exclusief materiaal en andere verbruiksmaterialen. Maarten organiseert ook nog workshops op deze locatie. De workshops op 8 en 9 februari zijn reeds volzet, maar er komt binnenkort sowieso een tweede reeks.

Je kan dan deelnemen aan een workshop voor beginners. Hier leer je onder andere hoe je je fiets moet schoonmaken en smeren, wat je moet doen met een gescheurde buitenband en hoe je een wiel moet steken. Er worden maximum tien deelnemers toegelaten en de workshop kost vijftien euro. Het enige wat je hoeft mee te nemen is je eigen fiets. Inschrijven voor deze tweede reeks doe je hier, bij de reservelijst. Ook aan een workshop voor gevorderden is gedacht. Hier leer je wat moeilijkere vaardigheden zoals de aandrijflijn vervangen en de remblokken vervangen en afstellen. Deze workshop kost twintig euro. Hier moet je naast je fiets ook nog je eigen gereedschap meebrengen. Inschrijven kan hier, ook bij de reservelijst.

Kerkstraat 24
Open op woensdag van 14u tot 19u, donderdag van 17u tot 20u en zaterdag van 11u tot 18u
Op zondag bij evenementen en ook op afspraak

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *