Mind the Book

Vanaf 8 tot en met 13 maart kunnen we voor de zesde keer genieten van ‘Mind the Book’. Dit is een literair actualiteitsfestival dat afwisselend in de Vooruit en deSingel plaatsvindt. Dit jaar is het de beurt aan de Vooruit.

Mind the Book logo

Er worden zoals altijd diverse thema’s aangesneden, maar ‘Stad en Transitie’ is er sowieso één van. Vanuit dat oogpunt komt socioloog Richard Sennett naar Gent. Hij studeerde sociologie en geschiedenis én doceerde onder andere aan Harvard en Yale, niet mis! Hij focust zich vooral op de individualisering, de machteloosheid van het moderne individu en de oppervlakkigheid en instabiliteit van relaties. Andere thema’s die aan bod komen zijn onder andere terugkerende Syriëstrijders, een duister Europa, eerlijke handel en literair-culinaire verwennerijen. Zes dagen lang kan je je verdiepen in fictie, non-fictie, lezingen van internationale en nationale auteurs, pittige debatten enzovoort. Allemaal verdeeld over drie onderdelen: Mind the City, Mind the Globe en Eat the Book.

In Mind the City gaat het over de stad. We willen dat ze schoon, groen en veilig is. Dat er cultuur en sport aanwezig is. Over de vraag of we wel in zo’n droomstad leven, geven verschillende auteurs, kunstenaars én de Gentse jeugd hun mening. Je zal onder andere de opinie van Elly Van Eeghem, Mette Edvardsen, Richard Sennett en Wannes Cappelle kunnen horen. Mind the Globe focust op Europa, fair trade, kapitalisme en migratie. Daarover zullen onder andere Safia Minney, Jesse Frederik, Catherine Ongenae & Assita Kanko en Robert D. Kaplan vertellen. De laatste dag van het evenement staat met Eat the Book volledig in het teken van food en boeken. Een namiddag vol literaire en culinaire inspiratie. Tickets kan je bestellen op de site van de Vooruit.

Kunstencentrum Vooruit
Sint-Pietersnieuwstraat 23 

2 Comments

 1. verscheldenhugo@hotmail.com'
  9 februari 2016
  Reply

  hhugo was hier. Naast al het andere lijkt me “Eat the book” ook wel leuk. Een mooie afsluiter. ; -)

  • 9 februari 2016
   Reply

   Haha, dat spreekt mij ook aan 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *