Halfvastenfoor

Vanaf volgende week zaterdag is het weer zover! De jaarlijkse Halfvastenfoor gaat van start op 27 februari op en rond het Sint-Pietersplein. Tot 20 maart kan je er terecht voor meer dan honderd attracties.

Logo Halfvastenfoor

Dat het weer tijd is voor de Halfvastenfoor kan maar één ding betekenen, de lente is in zicht! Met dagen als gisteren en vandaag hebben we al even kort van die lente mogen proeven, en daar word ik alleen maar blij van! Ondertussen zitten we trouwens al aan de 519de Halfvastenfoor, dat dit een vaste waarde is in Gent moet ik er dus eigenlijk niet meer bij vertellen. Als je graag wat meer wilt weten over de rijke kermisgeschiedenis kan dat op zaterdag 27 februari, zondag 13 maart en zondag 20 maart met een gegidste wandeling. Voor tien euro kan je je hiervoor inschrijven, oliebollen inclusief! 😉 Er wordt ook een tentoonstelling georganiseerd over de foor als cultureel erfgoed. Deze tentoonstelling kan je bezoeken van 14 tot en met 20 maart in een kermiswagen op het Sint-Amandplein.

Woensdag 2 maart is het Buffalodag. Als je gekleed in de clubkeren of met een abonnement van KAA gent naar de foor komt, krijg je 30 % korting op de kermisattracties, niet mis! Als supporter word je dit jaar zelfs extra verwend, want door het kampioenenjaar krijg je er nog een Buffalo-badeend bovenop. Er wordt aan iedereen gedacht, want op donderdag 17 maart kunnen ingeschreven deelnemers met een beperking gratis genieten van de attracties. Die dag wordt tot 20u zelfs het licht en geluid van de attracties beperkt, zodat personen met autisme en epilepsie ook van de kermis kunnen genieten. Mooi initiatief vind ik!

Buffalobadeend

2 Comments

 1. sannies70@gmail.com'
  17 februari 2016
  Reply

  Wat mooi dat ze aan iedereen denken. Dat moesten ze vaker doen bij een foor. Maar ik vind het prachtig dat Gent dit wel doet. Mooi artikel. Ik kende je blog nog niet maar nu wel. Je hebt een volger bij. 😉

  • 17 februari 2016
   Reply

   Bedankt voor het compliment, Sanne! Blij dat ik er jou als volger bij heb 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *