Anima

Filmliefhebbers kunnen zich vanaf vandaag tot en met zondag naar Anima begeven. Dat is een jaarlijks festival van korte en lange animatiefilms dat plaatsvindt in Sphinx cinema. Zoals altijd zijn er verschillende programma’s waar je naartoe kan.

Banner

Dit is Belgisch‘ brengt een overzicht van de beste nieuwe professionele en studentenfilms van 2015. Om de Belgische animatiefilm te ondersteunen wordt dit programma gratis aangeboden. Er wordt gevraagd aan de filmmakers om ook aanwezig te zijn. Dit programma loopt van woensdag tot en met vrijdag, telkens vanaf 18u. ‘Anima Nacht‘ vindt plaats op woensdag vanaf 20u en biedt een marathon van originele en nieuwe korte animatiefilms in een unieke sfeer. Tussen de drie filmblokken kan je in de pauzes terecht aan het nachtbuffet voor een hapje en drankje. Dit programma lijkt mij echt leuk en gezellig! Een ticket voor deze formule kost 18 euro.

Anima Dagen‘ loopt dit jaar over vier dagen. Op donderdag en vrijdag zijn er zowel om 20u als om 22u programma’s die de organisatie koos uit het festivalprogramma van Brussel. Op zaterdag en zondag spelen ze om 20u de meest opmerkelijke langspeelfilms van het afgelopen jaar, ‘Kurt Cobain: Montage of Heck’ en de Belgische productie ‘Cafard’ van Jan Bultheel. Een enkel filmticket kost 9 euro en als je naar alle programma’s wilt gaan, kost je dat 35 euro. Tickets kan je reserveren door te mailen naar contact@sphinx-cinema.be.

Ik ben zelf wel fan van dit soort initiatieven, omdat Gentenaars veel te dikwijls kiezen voor Kinepolis als ze naar de bioscoop willen. Daar ben ik zelf trouwens geen uitzondering in. In alternatieve cinema’s zoals Sphinx cinema of Studio Skoop spelen ze soms veel betere films! 🙂 Dat wil natuurlijk niet zeggen dat Kinepolis slechte films speelt, zo was ik aangenaam verrast door Film Fest Gent in het najaar van 2015. Lees hier nog eens wat ik ervan vond! 😉

Zijn jullie al eens naar dit festival van de animatiefilm geweest? 🙂


Sphinx Cinema
Sint-Michielshelling 3

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *