Gent Urban Trail

Op zondag 20 maart vindt de tweede editie van Gent Urban Trail plaats. Dat is een loopevenement die bedoeld is voor iedere sportieveling die van Gent houdt en de de binnenstad op een andere manier wilt leren kennen.

logoGent Urban Trail draait om een bijzondere loopervaring, je komt op plaatsen en je loopt door gebouwen waar je waarschijnlijk nog nooit bent geweest. Dit jaar zijn er enkele nieuwe locaties, zoals het Huis van Alijn en de bibliotheek van Gent. Je zal ook een filmfragment kunnen meepikken tijdens de passage in Kinepolis, je kan Panamarenko bewonderen in Vlerick Business School en vluchtig een boek lezen in de stedelijke bibliotheek. Net zoals vorig jaar passeert de looproute ook aan het stadhuis en de Vooruit. Er zijn nog andere nieuwe locaties maar die zijn voorlopig nog geheim. Je merkt het al, niet het soort loopevenement dat je gewoon bent! Gent Urban Trail start in de Leopoldskazerne en eindigt daar na een parcours van 10 kilometer ook. Aan deze startplaats kan je om 8u ook je startnummer en loopshirt van Urban Trail afhalen.

Om 9u start het evenement in zes waves. Dat wil zeggen dat er elk kwartier vanaf negen uur tot kwart na tien een groep van 1000 deelnemers vertrekt. Er worden dus in totaal maximum 6000 deelnemers toegelaten. Op die manier zullen er geen wachttijden zijn bij smallere doorgangen. Ik vermoed dat dit een goede oplossing is! Na al dat lopen hoef je het niet te stellen met een simpel sportdrankje. Je krijgt een volledig ontbijt aangeboden door Delhaize. Als laatste is het belangrijk dat de Urban Trail geen wedstrijd is en dus niet draait om een goede tijd. Je moet het eerder zien als een ontdekking van de stad op een andere manier dan dat je dat anders zou doen. Dat vind ik eigenlijk wel een goed initiatief, aangezien de meeste loopevenementen focussen op prestaties. Het wordt allemaal wat gemoedelijker – en dus misschien ook leuker 😉 – op die manier! Je kan je online inschrijven tot en met 7 maart voor 25 euro. Wie doet er mee? 🙂

image01
Foto: © Urban Trail

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *