Een moment met bekend Gent: Jef Neve

In deze rubriek laat ik op regelmatige basis een bekende Gentenaar aan het woord. Vandaag geef ik het woord aan Jef Neve, bekend als jazzpianist en componist. Hij schreef onder andere de filmmuziek voor ‘De helaasheid der dingen’ en de muziek voor de fictiereeks ‘In Vlaamse Velden’.

Jef Neve
Foto: © VIER

Hoewel Jef Neve in Geel geboren is, voelt hij zich in Gent perfect op zijn plaats. “Ik zie dan ook geen enkele reden om hier weg te gaan. Het is een kleine stad die toch alles te bieden heeft. Daarbovenop straalt Gent zowel in de winter als in de zomer een gezelligheid uit”, vindt Jef. Naast die gezelligheid zijn er volgens hem nog enkele factoren die de stad zo speciaal maken. “Gent betekent voor mij lekker eten, toffe bars, zelfspot, (droge) humor, een open geest en een jonge mentaliteit van oudere mensen. Door het feit dat de stad niet zo groot is leer je ook heel snel mensen kennen. Daardoor voel je je snel thuis in tegenstelling tot sommige grootsteden.”

Dit zijn de vijf favorieten van Jef Neve.

#1 Het STAM, het stadsmuseum van Gent
#2 Restaurant Karel de Stoute, in de gezellige buurt van het Patershol
# Het Klein Begijnhof in de Lange Violettestraat, een pareltje en zelfs voor veel Gentenaars onbekend
#4 De Alchemist, voor de beste gin-tonic
#5 Het Belfort, helemaal naar boven voor het beste uitzicht over de stad!


Benieuwd naar de vorige bekende Gentenaars? Hier kan je ze allemaal vinden!

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *