Openingsweekend DOK Noord

Dit weekend is het eindelijk zover, het langverwachte DOK Noord opent de deuren! Daar hoort natuurlijk een groot openingsweekend bij met verschillende optredens en andere animatie. Het is natuurlijk ook het ideale moment om alle nieuwe zaken eens te bekijken! ūüėČ

Dok Noord

DOK¬†Noord is de naam van een deel van de kleine ring van Gent, maar het verwijst nu ook naar de herstructurering van de vroegere ACEC-fabrieken. In 2008 werd het startsein gegeven voor de renovatie van de oude fabrieksgebouwen, een site van meer dan zestig hectare. Zeven jaar na de start van de plannen is DOK Noord een bloeiende plaats geworden waar een groots winkelcentrum komt. Deze opening wordt uiteraard gevierd in stijl. Food Farm Fiesta brengt maar liefst twintig foodtrucks bijeen op het binnenplein van DOK Noord. Een mix van heel wat smaaksensaties aangevuld met een gin- en whiskybar. Daarnaast kan je¬†heel het weekend genieten van optredens van bijvoorbeeld ‘t Klein Vertier, czw Cirq, Blow Trio en Cin√© Martiko.¬†Het evenementenplein zal specifiek aangepast worden om plaats te bieden aan culturele manifestaties.

In DOK Noord zal je kunnen wonen en werken, maar vanzelfsprekend ook winkelen. Een kleine greep uit het winkelaanbod: Action, Atita, Delhaize, Giks en Standaard Boekhandel. Ik ben eigenlijk wel blij dat er nu een Giks in Gent is. Ik vind het altijd gemakkelijk dat je verschillende merken onder één dak kan vinden. Naast winkelen zal je er ook kunnen sporten. Vanaf donderdag 17 maart gaat eKart van start en zal je dus kunnen racen met professionele elektrische karts. De eigenaars van eKart beweren dat deze karts zeker snel genoeg gaan, aangezien er een knop op het stuur is waarmee je tot drie keer toe een extra boost aan je kart kan geven. Alles is aanwezig: een rechte strook om plankgas te geven, haarspeldbochten, catering en zelfs een podium. Karten kan op het tweede verdiep en één sessie kost vijftien euro.

Karten is echter niet de enige sport die je zal kunnen beoefenen in DOK Noord, want je zal er ook een partijtje kunnen bowlen. De bovenverdieping van het winkelcentrum wordt trouwens helemaal voorzien¬†voor vrije tijd. Zo blijft het project een dynamisch geheel, ook als de winkels gesloten zijn. In DOK Noord zal je ook lekker kunnen eten.¬†Ilse Cuvelier biedt met Illie Mangaro een fusionkeuken. Met respect voor de basisingredi√ęnten combineert zij de heerlijke smaken uit de Tha√Įse, Marokkaanse en Italiaanse keuken. Elke derde zondag van de maand kan je er terecht voor Yoga & Brunch, een yogasessie met inspirerende muziek gevolgd door een lekkere brunch. Iedere donderdag en vrijdag kan je er ook lunchen. Elke maand vindt er ook een after work plaats. Je kan zelfs online bestellen bij dit restaurant, je maaltijd wordt dan met de Cargo V√©lo aan huis geleverd.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *