Djemaa el Fna – Gentse lente

Deze donderdag zal je in Gent het gevoel krijgen dat je op vakantie bent, want Djemaa el Fna komt naar Gent! Dat is het centrale plein in de Marokkaanse stad Marrakesh waar een markt wordt gehouden met allerlei authentieke Marokkaanse producten.

Djemaa el fna

Naast die Marokkaanse producten kan je er onder andere slangenbezweerders, acrobaten en muzikanten vinden. Het is in die sfeer dat het plein bij Sint-Jacobs zal baden door middel van een replica van het kunstenaarsplein Djemaa el Fna. Dans, zang, dj’s, acrobatie, kinderanimatie en lekker eten zijn de trefwoorden voor dit evenement. Dit groot volksfeest start om 14 uur en gaat door tot 23 uur. Het concept werd bedacht door de Gentse Lente vzw. Dat is een organisatie die ernaar streeft om het diversiteitsdiscours grondig te hervormen. De organisatoren vinden dat het tijd wordt dat we de verschillende culturen in de samenleving omarmen met al hun schoonheden.

Er zal een grote ondernemersmarkt te vinden zijn met een uitgebreid en divers aanbod. Er zullen zelfs schapen van de partij zijn! Natuurlijk zal je ook van muziek kunnen genieten. Artiesten als Milouda, Aminata, Castro, Fatih en Seekaman zullen de multiculturele sfeer naar een hoger niveau tillen. Wie al wat in de stemming wil komen, kan dit filmpje hieronder bekijken. 😉 Vanaf 14u is er in de Sint-Jacobskerk nog een debat over de bijdrage die etnisch-culturele diversiteit kan leveren aan onze samenleving in zijn geheel en aan het sociaal-economische leven in het bijzonder. Naast onder andere buikdansers en lichtschrijvers is er tot slot zelfs een vuurshow met een echte fakir die ook nog wat goocheltrucs uit zijn mouw zal schudden. Het wordt dus een viering van een multiculturele samenleving, een plek waar iedereen welkom is!

4 Comments

 1. mariomortierpaco@hotmail.com'
  louis
  21 maart 2016
  Reply

  Leuk artikel Hanna en zou jou ook wel eens willen zien buikdansen ?

  • 21 maart 2016
   Reply

   Haha, daar ga ik toch voor passen 😉

 2. stevencuypers@gmail.com'
  Steven
  23 maart 2016
  Reply

  Leuk artikel (en evenement) maar de markt in Marokko is ‘s avonds en niet ‘s ochtends.
  Even corrigeren?

  • 24 maart 2016
   Reply

   Het is blijkbaar vanaf ‘s ochtends i.p.v. enkel dan… Ik heb dit woord dus gewoon laten vallen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *