Gust

We probeerden de brunchbuffetformule van Gust voor de verjaardag van mijn mama. In dit ontbijt- en lunchrestaurant van eigenares Evi vind je een groot aanbod aan huisgemaakte producten. Er worden ook heel wat gluten- en lactosevrije gerechten aangeboden.

VerjaardagMama-10

VerjaardagMama-7

Op de ontbijtkaart vind je onder andere american pancakes met esdoornsiroop, verschillende soorten broodmanden (wit boerenbrood, bruin speltbrood, grof rozijnenbrood en notenbrood) met keuze tussen een zout, zoet of veggie assortiment om je brood mee te beleggen. Voor een kleine meerprijs van 1 euro kan het broodmandje ook glutenvrij voorzien worden. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor een zacht- of hardgekookt eitje, huisgemaakte granola met yoghurt en warme havermoutpap. Er staat zelfs een powerbreakfast op het menu boordevol gezonde ingrediënten als soyayoghurt, blauwe bessen, chiazaad, pompoen- en zonnebloempitten en lijnzaad. Als je liever voor een ontbijtcombinatie kiest heb je de keuze tussen drie opties. Bij de eerste mogelijkheid krijg je american pancakes met een mix van fruit en huisgemaakte granola met yoghurt of melk met honing. Hiervoor betaal je 16 euro. De tweede optie kost 17 euro en bestaat uit een broodmandje zoet/zout met een eitje met spek of gerookte zalm. De laatste mogelijkheid is de meest uitgebreide. Voor 22 euro krijg je een broodmandje zoet/zout/veggie, een eitje met spek of gerookte zalm, een quiche van de dag en een glaasje cava. Bij Gust kan je trouwens de hele dag door ontbijten, ideaal voor langslapers! 😉

Gust is niet zo groot, dus het was goed dat we gereserveerd hadden. Op een bepaald moment zat het zelfs helemaal vol. We kozen voor de brunchbuffetformule van twintig euro per persoon. Die kan je kiezen vanaf twee personen en is ideaal als je met een groep komt brunchen. Als je met zes personen of meer bent, is het trouwens verplicht om voor deze optie te kiezen. Voor die prijs wordt een buffet gecreëerd op de tafel met deze gerechten: american pancakes, fruitsalade, yoghurt, granola, geroerde eitjes, spek en gerookte zalm en een broodmand zoet/zout/veggie. In de prijs zit ook nog een warme drank inbegrepen. De gerechten kwamen niet allemaal tegelijk op tafel en dat was eigenlijk ook wel nodig. Op die manier konden we de pannenkoeken en de eitjes warm opeten in plaats van dat ze allemaal tegelijk koud werden op tafel. We vonden de huisgemaakte granola zo lekker dat we een pakje kochten voor thuis! Ook de eitjes met spek en zalm, de fruitsla en de pannenkoeken hebben ons heel erg gesmaakt. Ik vind het een leuk idee om american pancakes te serveren, dat is toch eens iets anders dan wat we gewoon zijn. Het bord met kaas en vlees mocht misschien net een tikkeltje uitgebreider zijn. Het is nogal raar om een sneetje salami te delen met twee. 😉 Wat ik ook jammer vond is dat er op de site vermeld staat dat er een fruitsap inbegrepen zit in de prijs, maar die hebben we niet gekregen. Die twee zaken zijn natuurlijk maar details, want in het algemeen waren we heel tevreden van dit bezoek aan Gust en hebben we zeker meer dan genoeg én lekker gegeten! 🙂

Collage Gust

VerjaardagMama-2

VerjaardagMama-6


Annonciadenstraat 4
Open van dinsdag t.e.m. vrijdag van 8u tot 16u en op zaterdag en zondag van 9u tot 16u

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *