Een moment met bekend Gent: Sam De Bruyn

In deze rubriek laat ik op regelmatige basis een bekende Gentenaar aan het woord. Deze keer is het de beurt aan Sam De Bruyn. Deze radio- en televisiepresentator kennen we allemaal van Studio Brussel, maar hij maakte in 2015 de overstap naar Q-music.

Foto: © Sam De Bruyn
Foto: © Sam De Bruyn

Sam De Bruyn werd in Jette geboren en is daarna opgegroeid in en rond Brussel. Toch woont hij nu al een hele tijd in Gent. “Ik denk er niet aan om weg te gaan uit Gent. Twee jaar geleden heb ik hier een prachtig huis gekocht en verbouwd en daar wil ik toch nog graag even van genieten. Mijn oude – en geadopteerde – hond is hier ook heel gelukkig met de vele parken in de stad”, legt Sam uit. “Maar zeg nooit nooit natuurlijk. De enige reden waarom ik ooit zou verhuizen is om de vele files op weg naar mijn werk in Brussel te vermijden.”

Gent is voor Sam de stad waar hij meermaals verliefd werd, waar zijn hart werd gebroken en zijn vrienden het weer lijmden. “Het is de stad waar ik een thuis vond. Een plek waar ik op mijn bek ging, maar toch weer recht stond. Ik heb in Brussel, Antwerpen en Gent gewoond en Gent is by far de meest openminded stad van de drie. Alle mogelijke soorten mensen wonen hier vredig naast en met elkaar. Het maakt niet uit welke nationaliteit je hebt, hoe dik je portefeuille is of welk geslacht je lief heeft. Je wordt er niet voor in een hokje geduwd.”

Dit zijn de vijf favorieten van Sam De Bruyn.

#1 De zondagmarkt in Ledeberg. Je vindt er meer dan in de gemiddelde supermarkt, aan een betere prijs én kwaliteit. Zalig om eens vroeg voor uit je bed te komen op een zondag!
#2 Ganzerik. Een volkscafé met een hipstertouch, in een heerlijk veelzijdige wijk in Rooigem.
#3 De Sint-Baafsabdij. De ruïnes van de abdij, opgericht in de zevende eeuw en later heropgebouwd door Keizer Karel. Vanaf april trouwens gratis te bezoeken tijdens het weekend. Heel weinig mensen bezoeken dit, alhoewel het een magische plek is waar je van heel dichtbij de geschiedenis van Gent voelt. Ik kom er waanzinnig graag, elke keer ben ik opnieuw verrast door een beeld of een steen die ik nog niet zag.
#4 FranzGustav. Dit is een gloednieuwe plek waar ik erg graag ontbijt of brunch. Het is gevestigd in de Ham, waar ook sterrenrestaurant Publiek zit. Een straat die de laatste jaren enorm aan het heropleven is!
#5 Uncle Babe’s Burger Bar. Hier vind je de beste burgers van de stad! En nog beter: ze worden geserveerd met de beste cocktails van de stad, door bartender Jurgen Nobels.


Benieuwd naar de vorige bekende Gentenaars? Hier kan je ze allemaal vinden!

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *