Gent Smaakt (+ winactie)

Donderdag 4 mei start alweer de zesde editie van het culinaire festival Gent Smaakt. Van gevestigde waarden tot nieuw talent, iedereen krijgt zijn plaatsje in en rond de Stadshal. Je zal er zowel van streetfood kunnen genieten als van echte sterrengerechtjes.

banner gent smaakt

Je kan proeven van de signature dishes van de chefs en ervan genieten op een van de unieke overdekte terrassen in het hart van de stad. De gerechten kan je betalen met ‘Gentse Stropkes’ die je ter plaatse kan kopen. Voor tien euro krijg je 9 Stropkes. Dranken zijn er vanaf 2 Stropkes en gerechtjes vanaf 3 Stropkes. Aan de Stadshal en de Poeljemarkt vind je de kookstanden en de centrale bar. Op het Goudenleeuwplein kan je terecht voor een aantal Oost-Vlaamse streekproducten en aan het Belfort kan je aanschuiven bij een aantal foodtrucks. Er zijn heel wat standhouders op dit culinaire festival. Degene die voor mij het meest in het oog springen zijn: rooftop bar & restaurant Gaston, Alberte, Balls & Glory, Julie’s House en Leonidas. Ik wil al zo lang eens in Alberte gaan eten, dus nu zal ik toch al eens op deze manier kunnen proeven van hun keuken!

Verder zijn er ook nog verschillende infosessies, workshops en dj’s die het evenement muzikaal omkaderen. Qua workshops kan je je kinderen laten gehaktballen maken met Wim Ballieu van Balls & Glory of zelf meer te weten komen over de combinatie kaas en bier door Brecht Terryn, biersommelier van Duvel Moortgat. Je kan ook meer leren over de combinatie van chocolade en bier door biersommelier Sam Nagels. In de workshop van Callas Confiture leert Karen Depoorter je zelf confituur maken. Zoals je ziet is er heel wat te beleven. Ik ben dus zelf zeker van plan om eens langs te gaan! 🙂

WIN!

Ik mag van Gent Smaakt 5 keer een Duvel Tripel Hop Tasting Kit weggeven. Een leuke degustatiebox voor de bierliefhebber 😉 Wat moet je daarvoor doen? Gewoon hieronder reageren waarom jij deze box wilt winnen! Ik verwittig de winnaars per mail. 🙂


Woensdag 4 mei van 16u tot 22u
Donderdag 5 mei van 12u tot 22u
Vrijdag 6 mei van 12u tot 22u
Zaterdag 7 mei van 12u tot 22u
Zondag 8 mei: 11u tot 21u

9 Comments

 1. emmaverheye2506@gmail.com'
  Emma
  2 mei 2016
  Reply

  Hoi Hanna,

  Via je facebookpagina zie ik dat je een Duvel Tripel Hop Tasting Kit mag weggeven.
  Waarom ik deze graag zou winnen? Ik zou deze graag cadeau geven aan mijn vriend. Hij is een echte Duvel fan, het is zijn favoriete bier! We zijn nog maar enkele weken samen en daarom zou ik het superleuk vinden als ik hem deze als verrassing kan geven 🙂
  Aangezien het hier om speciale edities van Duvel gaat, ben ik zeker dat hij een gat in de lucht zal springen.

  Groetjes Emma

 2. diederik.vervaet@telenet.be'
  Diederik
  2 mei 2016
  Reply

  Dag Hanna,
  Bedankt voor de leuke informatie over Gent Smaakt, zo te zien zal er veel te beleven zijn. Ik zal er zeker eens een bezoekje brengen tijdens het verlengde weekend!
  Ik ben fan van verschillende biersoorten, ik vind het leuk om nieuwe smaken te ontdekken en deze nieuwe smaken dan uit te testen, bv. In combinatie van gerechten of aperitiefhapjes en dergelijke. Zo een Duvel tastingbox zie ik dus zeker wel zitten ;-).
  Vele groetjes,
  Diederik

 3. claeskens.matteo@gmail.com'
  2 mei 2016
  Reply

  Duvel is gewoon super lekker. Tripel hop voegt een extra dimensie toe dus. Met de blind tasting kan ik eens testen of ik zelf veel weer van bier zoals ik zelf beweer 🙂

 4. fietvds@hotmail.be'
  fiet van de sijpe
  2 mei 2016
  Reply

  sstt… hier komt het proefpakket van Duvel, we zwijgen stil en prrroeven welke de allerlekkkeeerrrste is…

 5. guillaume.decock@gmail.com'
  2 mei 2016
  Reply

  Hmmmmmm Duveeeeeel! Ik wil wel graag zo’n pakketje winnen 🙂

 6. brigitte.bradt@telenet.be'
  Brigitte
  2 mei 2016
  Reply

  Waarom ik Hanna, omdat ik gewoon het Duveltje in huis ben, of is het nu ‘t zonnetje? …

 7. evelyndejans@hotmail.com'
  Evelyn De Jans
  3 mei 2016
  Reply

  Omdat het duveltje in mij dorst gekregen heeft van al dat lekkers!

 8. debbie_andries@hotmail.com'
  Debbie
  4 mei 2016
  Reply

  Omdat mijn papa de grootste Duvel-liefhebber is die ik ken…. en met Vaderdag in aantocht lijkt me dit wel het ideale cadeau! 🙂

 9. jan.tiels@gmail.com'
  Jan Tiels
  4 mei 2016
  Reply

  Ik zou graag de Duvels winnen omdat ik ze keigoed zou besteden. /fingerscrossed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *