Les Goûts de Gand

Het verlengd weekend is nog steeds bezig, maar dat wil niet zeggen dat we al niet mogen uitkijken naar het volgend weekend, toch? 😉 Zaterdag 21 mei vindt de tiende editie van het wereldmuziekfestival ‘Les Goûts de Gand’ plaats!

Banner Les gouts de gand

De wijk rond de Sint-Baafsabdij en het Coyendanspark, de Machariuswijk, wordt die dag de plaats alles te beleven is. ‘Les Goûts de Gand’ ontvangt artiesten uit België, Marokko, Slovakije, Hongarije, Finland, Spanje, Turkije, Albanië, Rusland, Syrië, Ghana, Brazilië, Palestina, Nederland en Soedan. Ik denk dat ze zich dus wel terecht een wereldmuziekfestival mogen noemen. 😉 Tuinen, parken, cafés, een voormalige abdij en een moskee zullen die dag worden omgetoverd tot volwaardige concertplaatsen. Je zal ook kunnen genieten van enkele huiskamerconcerten.

Het Coyendanspark wordt een wereldmarkt waar je iets zal kunnen eten en drinken en exotische spulletjes kan kopen. Er is ook een Latin Area voorzien waar je lekkere mojito’s kan krijgen. Je krijgt ook de kans om te picknicken op dit evenement. Dat vind ik altijd gezellig! 🙂 De Ghanese muzikant Eduard Buadee zal tijdens deze picknick een concert geven op het openluchtpodium. Het wordt een dag waar de diversiteit van Gent sterk in de kijker zal gezet worden. En het beste van al, heel dit festival is volledig gratis!

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *