SEEQ wordt Well Played

Gisteren mocht ik voor mijn blog naar een evenement van SEEQ in hun nieuwe kantoren op de Vrijdagmarkt. Zij hadden namelijk groot nieuws, want ze hebben voor een nieuwe naam, strategie en visie gekozen! Voortaan omschrijven ze zichzelf als Well Played, een smart animation studio.

Well Played header

SEEQ ontstond in 2012 in de living van oprichter Jakob Lorré. Deze startup is op vijf jaar tijd zonder externe investering van twee naar twintig werknemers gegroeid. Ze zijn pionier op vlak van explainer animations in België en begeleiden de klant van verhaal tot verspreiding. Enkele van hun topklanten zijn Partena, Omega Pharma, Pro Duo, C&A, UZ Gent, iMinds, … Well Played blijft uiteraard animatievideo’s maken die bedrijven helpen om hun boodschap uit te leggen, maar met het nieuwe ‘smart verhaal’ willen ze de video’s ook een plaats geven in hun bredere marketingstrategie. Oprichter Jakob Lorré: “We willen niet enkel video’s maken, maar ook helpen bij de strategische verspreiding van de boodschap.”

Video is volgens Jakob nog steeds in opmars. “Dat merk je bijvoorbeeld aan je tijdlijn op Facebook. Een paar jaar geleden vond je daar bijna enkel korte teksten, daarna kwamen er ook afbeeldingen en nu bestaat minstens de helft van de berichten uit video’s. Ook korte tutorials worden steeds meer gebruikt. Er komt heel veel informatie op ons af, dus mensen hebben nood aan die 60 seconden duidelijke uitleg.” Jakob Lorré beweert dat een bedrijf tijd en geld kan besparen door deze video’s strategisch in te zetten. “Brochures worden bijvoorbeeld amper gelezen en drukbezette mensen als chirurgen verliezen tijd door steeds opnieuw dezelfde basisuitleg te moeten geven. Als je dit kan laten zien in een korte video, vermijd je heel wat vragen. Een klant van ons stuurt tegenwoordig een gepersonaliseerde video mee met de factuur om onnodige oproepen naar de klantendienst te vermijden.”

Evenement Well Played

Ik mocht dus gisterenavond naar het evenement waar Well Played haar nieuwe strategie en branding voorstelde aan een paar honderd trouwe klanten en de pers. Ook eerste schepen Mathias De Clercq was aanwezig om een korte speech te geven. Het evenement was echt heel goed georganiseerd. We kregen eerst een korte rondleiding in de kantoorgebouwen. Het lijkt mij zalig om te werken op het vierde verdiep in het gebouw van de Bond Moyson. Wat een uitzicht! 🙂 De kantoren zijn ook heel modern en lichtrijk ingericht. Daarna werden we begeleid naar de tweede verdieping waar het feest plaatsvond. Er was aan alles gedacht: partytafels, een dj, een cateringbedrijf, verschillende lekkere hapjes op de tafels, mooie belichting en ga zo maar door. Perfecte setting dus om dit nieuws te brengen. Gelukkig geen saaie speeches, maar korte, zinvolle boodschappen van zowel Matthias De Clercq als Jakob Lorré. De eerste schepen prees Stad Gent om de inzet voor startups en scaleups (doorgroeiers). Lorré benadrukte dan weer zijn blijheid omtrent de nieuwe naam en bedankte zijn hele team voor al de verwezenlijkingen. Na de speeches mochten we nog blijven voor een walking dinner en bij het naar buiten gaan kreeg ik zelfs nog een goodiebag. Het evenement was tiptop in orde, en de toekomst van dit bedrijf ziet er wat mij betreft heel rooskleurig uit. Well played, Well Played!

Benieuwd naar het werk van dit bedrijf? Hier vind je het campagnefilmpje dat ze gemaakt hebben voor Fiets Wijs!, om fietsers erop te wijzen dat ze veilig, hoffelijk en met respect foor het milieu en de andere weggebruikers moeten fietsen. De ingesproken stem is niemand minder dan die van Jan Matthys!Vrijdagmarkt 10/401

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *