Ciné Baudelo

Juij, leuk nieuws! Jullie weten natuurlijk allemaal dat Gent van 15 tot 25 juli weer verandert in het leukste stadsfeest van heel de wereld met de Gentse Feesten. 😉 Nu komt daar nog iets extra bij om naar uit te kijken, Ciné Baudelo.

Header Ciné BaudeloFilm Fest Gent pakt tijdens de Gentse Feesten uit met een reeks films die op uiteenlopende manieren muziek in beeld brengen. Dit doen ze in samenwerking met Trefpunt. Iedere nacht zullen ze een vertoning van een muziekfilm spelen onder een hopelijk zomerse sterrenhemel in het Baudelopark. Deze films starten telkens om middernacht en zullen ongeveer rond 2 uur eindigen. Ik vind dit echt een heel leuk initiatief! Er is genoeg lekker eten, drank, goede muziek, sfeer en andere cultuur aanwezig tijdens de Gentse Feesten, maar het concept ‘film’ was eigenlijk nog niet voldoende aanwezig. Toch zeker niet in deze vorm! 🙂 De locatie is wat mij betreft ook perfect gekozen, want ik vind het Baudelopark echt supergezellig tijdens de Gentse Feesten. Het volledige programma is al bekend en ik maak voor jullie een korte opsomming! 🙂

Op 15 juli gaat het nieuwe concept van start met ‘Whiplash’. Een drama over de uitputtingsslag tussen een jonge gedreven jazzdrummer en zijn docent. Zaterdag 16 juli draaien ze de klassieker ‘Saturday Night Fever’ waar John Travolta de disco fever naar een ander niveau bracht en de energie van de seventies als geen ander neerzette. Perfect voor een zwoele zomernacht in juli, lijkt mij! 🙂 Zondag is het de beurt aan ‘Amy’, het levensverhaal van Amy Winehouse in haar eigen woorden met onuitgegeven archiefmateriaal en geluidsopnamen. Maandag 18 juli speelt de documentaire over het leven van Kurt Cobain, ‘Cobain: Montage of Heck’. 19 juli kan je je verwachten aan een zwarte musical van Tim Burton, ‘Sweeney Todd: the Demon Barber of Fleet Street’. Grappig in zijn duisternis, naar het schijnt!

Woensdag draaien ze ‘Across the Universe’ waar de sixties de plak zwaaien. Er zitten maar liefst meer dan 30 Beatlessongs in verwerkt die perfect aansluiten bij het verhaal. Cool! Donderdag 21 juli wordt opnieuw een klassieker van onder het stof gehaald. Het Baudelopark verandert voor de gelegenheid even in een stukje Parijs met ‘Moulin Rouge’. Vrijdag 22 juli is het de beurt aan mijn ultieme guilty pleasure, Grease! Geef toe, na het bekijken van deze film voel je je toch sowieso goedgezind? 😉 Ik hou van die Amerikaanse fifties en highschool sfeer. Zaterdag speelt de pseudo-documentaire ‘20.000 Days on Earth’ waar één dag (de 20 000ste dus) uit het leven van Nick Cave wordt getoond. Leuk concept, wil ik ook wel zien! De laatste nacht speelt de horror-rockmusical ‘ The Rocky Horror Picture Show’, deze film gaat over travestie en transseksualiteit in Transsylvanië. Goed voor als je fan bent van een bizarre mix tussen Superman, Dracula en de Hell’s Angels.


Baudelopark

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *