GF16: Interactieve installatie

Voor de eerste keer op de Gentse Feesten én in Gent zelf krijg je de kans om als bezoeker aan de slag te gaan met een interactieve installatie. Die bevindt zich toegankelijk voor iedereen op straat, meer bepaald aan Steendam 74.

Foto: © Max Kesteloot
Foto: © Max Kesteloot
nøcomputer & Farmboy plaatsten in de etalages van PR-bureau Walkie Talkie een installatie die voorbijgangers de volledige tien dagen moet verbazen door hun eigen bewegingen en danspasjes om te zetten in verschillende motion graphics. Hoe gaat dat dan in zijn werk? ‘s Avonds registreert een infraroodsensor de bewegingen van passanten die van en naar de Vlasmarkt wandelen (of strompelen… ;)). De installatie neemt deze bewegingen over en zet ze om in 3D-sculpturen die bestaan uit kleurrijke visuele elementen. Overdag projecteert de uitvinding realtime een visuele vertaling van diverse muziekfragmenten. Lijkt mij zeker de moeite waard om eens te passeren en uit te testen! 🙂

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *