CityCard Gent

Onlangs probeerde ik de Gentse CityCard uit. Die bestaat in twee verschillende soorten, namelijk één van 48 uur en één van 72 uur. Ideaal voor zowel mensen die een weekend in Gent vertoeven, als voor mensen die wat langer in de stad blijven.

121214_banners-citycard-gen

De CityCard biedt toegang tot al de monumenten en musea, je krijgt een gegidste boottocht, je mag gebruik maken van het openbaar vervoer, je kan voor één dag een fiets huren en je mag gebruik maken van de hop on hop off watertram, ook voor één dag. Op die manier bespaar je in het laagseizoen bijna 15 euro. In het hoogseizoen (van april tot oktober) is dat meer dan 20 euro. Dat is al eens de moeite vind ik! De kaart is pas geldig van het moment dat je ze de eerste keer ergens gebruikt. Dat kan dus zowel op de tram of bus zijn, als bij de boottocht of in een museum. De kaart is persoonlijk en kan je dus niet doorgeven aan iemand anders.

Natuurlijk ben ik zelf geen toerist in Gent, maar toch vind ik de CityCard ook heel interessant als je zelf een echte Gentenaar bent of heel vaak in Gent komt. Ik had bijvoorbeeld nog nooit een boottochtje in Gent gedaan, dus dat vond ik wel heel leuk en interessant om te doen. Misschien bezoek je op die manier ook wel eens musea of een tentoonstelling die je al lang eens wou doen? 🙂 Met de CityCard kan je ook de restauratie van het Lam Gods van dichtbij bekijken. Dat had ik al eens gedaan en vond ik wel de moeite waard om eens te zien. Het artikel kan je hier lezen. Met de CityCard kan je zowel de restauratie zien, als de triptiek in de kathedraal zelf en de tentoonstelling in het Caermersklooster.

Je kan deze CityCard kopen in het infokantoor van Visit Gent op het Sint-Veerleplein, maar ook in de deelnemende musea, Gentse hotels en de stadswinkel. Voor 48 uur betaal je 30 euro, voor 72 uur betaal je 35 euro.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *