Madam Bakster

Zoals jullie misschien wel gehoord hebben is Laura Verhulst met haar guiltfree desserts dit jaar uitgeroepen tot student-ondernemer van het jaar. Als Madam Bakster zorgt ze ervoor dat je ook op een gezonde manier kan genieten van heel wat lekkers.

Madam Bakster-1 kopie

Laura kreeg de naam ‘Madam Bakster’ van haar familie door haar grote passie voor het bakken. Ze verloor zelf heel wat kilo’s, maar ze had geen zin om desserts volledig uit haar leven te bannen. Dierlijke producten en geraffineerde suikers maken daarom plaats voor natuurlijke producten. Denk maar aan avocado, kokosbloesemsuiker, dadels, speltbloem, fruit, havermout en noten. Toch vervangt ze niet zomaar de dierlijke producten door dezelfde hoeveelheid plantaardige producten, want ze beperkt ook het gebruik van de natuurlijke producten die eveneens suikers bevatten. Laura biedt haar taarten aan op haar website, daar kan je ze bestellen en gaan ophalen in de Brabantdam 142 in Gent.

Ik mocht de ‘Rosalietaart’ proeven. Dat is een chocolade-kokostaart die volgens Laura een ode is aan elke chocoladeliefhebber met een hoek af. Past bij mij! 😉 De taart heeft een krokante amandelkorst, een romige laag chocolade en is afgewerkt met kokosroom en verse rode vruchten. Mijn eerste indruk van de taart was superpositief, want ze zag er echt heerlijk uit. Toch was ik heel benieuwd naar de smaak, want het leek mij haast onmogelijk dat ik niet zou proeven dat al de genoemde ingrediënten er niet in verwerkt zaten. Ik was echt enorm verrast op een positieve manier. Deze taart van Madam Bakster is sowieso één van de beste taarten die ik ooit gegeten heb. Er zitten heel wat verschillende smaakjes in, de bodem is lekker krokant en de vruchten zijn zo vers als het maar kan. Ik ben een grote fan en ik ben heel benieuwd naar de andere taarten! 🙂

 

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *