The Distinguished Gentleman’s Ride Ghent

Zondag 25 september vindt de vierde editie van ‘The Distinguished Gentleman’s Ride’ plaats. Ook in Gent zijn er al meer dan honderd deelnemers ingeschreven. Deze rit focust zich op het inzamelen van geld om betere research te kunnen verrichten voor het behandelen van prostaatkanker.

Header DGR

‘The Distinguished Gentleman’s Ride’ is opgericht in Sydney door Mark Hawwa. Het evenement is geïnspireerd op een foto van Don Draper – bekend van Mad Men – die met zijn beste pak poseert op zijn motor. Mark Hawwa vond dat motorritten in dit thema een perfecte manier zijn om het negatieve stereotype van mannelijke motorrijders tegen te gaan. Dit evenement zou tegelijkertijd ook de niche gemeenschap van motorrijders dichter bij elkaar brengen. De eerste rit in 2012 bracht wereldwijd meer dan 2500 motorliefhebbers samen in 64 steden. Het succes van dit evenement bracht de oprichter op het idee om er een goed doel aan te koppelen. Het succes van het evenement nam razendsnel toe. Vorig jaar waren er maar liefst 37000 deelnemers in 410 steden en dit in in 79 landen. ‘The Distinguished Gentleman’s Ride’ bracht in 2015 dan ook een prachtig bedrag van 2,3 miljoen dollar op.

Ook in Gent kan je terecht voor dit evenement. De rit start en eindigt op de Oude Beestenmarkt. Iedereen is welkom die dag om de motorrijders aan te moedigen en om er een gezellige namiddag van te maken met een hapje en een drankje. Om het project nog verder te ondersteunen hebben mijn broer, mijn vriend en ik de koppen bij elkaar gestoken en zijn we op het idee gekomen om een boek te maken van dit evenement. Concreet betekent dit dat wij drieën aanwezig zullen zijn op het evenement om sfeerfoto’s te maken en enkele portretten uit te werken van de deelnemende motorrijders. Deze indrukken zullen we in één boek gieten van ongeveer 50 pagina’s dik en 21 cm op 26 cm groot. Een mooi geheel, een leuke herinnering aan het evenement in Gent én niet onbelangrijk: een duwtje in de rug voor het onderzoek naar prostaatkanker. Als je interesse hebt om het boek te bestellen, kijk dan zeker eens hier.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *