OdeGand – verslag

Zoals jullie hier al konden lezen ben ik zaterdag voor  de eerste keer naar OdeGand gegaan. Dat is de dag waarop het Gent Festival van Vlaanderen van start gaat. Die dag kon je van 13u tot 23u genieten van verschillende concerten in de  Gentse binnenstad.

odegand-16-1

Het concept is vrij duidelijk. Er zijn verschillende optredens gepland die telkens drie keer plaatsvinden. Op die manier kan je dus zelf je programma samenstellen en zelf beslissen naar wie je eerst wilt gaan luisteren. Wij kozen om de Nederlandse Lucie Horsch aan het werk te zien in ‘Het Pand’ in Onderbergen. Deze 16-jarige sleepte al verschillende prijzen in de wacht met haar blokfluit. Je zou denken dat zo’n blokfluitconcert ontzettend saai kan worden, maar ze bracht de muziek van Bach en Vivaldi op een heel verfrissende en levendige manier. Aan de Korenlei konden we zonder wachten in een bootje stappen die ons naar de Bijloke bracht. Heel leuk dat je niet overal naartoe moest wandelen, het is eigenlijk al een belevenis op zich! Helaas wachtte ons daar wel een beetje een teleurstelling. Er stonden meer dan 100 mensen buiten te wachten die allemaal niet meer binnen konden. Elke zaal heeft natuurlijk zijn maximumcapaciteit, dus het is wel te begrijpen. Op Twitter kon je trouwens ook volgen welke zalen bijna vol zaten, dus we hadden het eigenlijk wel kunnen weten.

odegand-collage

Hoewel dit natuurlijk wel jammer was, hebben we het niet aan ons hart laten komen en zijn we gewoon lekker iets gaan eten. 😉 Na de dagconcerten konden we vanaf half negen genieten van het slotspektakel aan de Gras- en Korenlei. De gezellige sfeer van de Gentse Feesten was weer eventjes helemaal terug! Er was een mooie constructie gebouwd op het water waardoor de concerten zowel op het water als in de lucht plaatsvonden. De muziek werd vergezeld van verschillende leuke acts. Om 23u vond er nog een prachtig vuurwerk plaats die de dag in schoonheid mocht afsluiten.

 

2 Comments

 1. info@fredericlouis.be'
  20 september 2016
  Reply

  Dé reden waarom ik dit jaar geen tickets meer gekocht heb. Vorige editie kwamen we ook toe bij de eerste voorstelling: zaal volzet. Snel doorgestapt naar volgende locatie, maar daar was de voorstelling al enkele minuten bezig en mochten we niet meer binnen…
  Derde keer goeie keer dachten we, op naar volgende locatie, maar ook daar niet meer binnengeraakt.

  Voor de dure tickets uiteindelijk maar één voorstelling kunnen zien. Schandalig eigenlijk. En men kan niet verwachten dat de modale mens Twitter in de gaten houdt om dit op te volgen.

  Misschien geef ik het ooit nog een tweede kans als de organisatie ervan beter in elkaar zit…

  • 20 september 2016
   Reply

   Ik snap je reactie wel. Ik heb zelf ook maar één optreden kunnen zien, en dan komt zo’n ticket natuurlijk duur uit. Het was mij ook niet helemaal duidelijk of iedereen ‘s avonds gewoon naar het slotspektakel mocht kijken, ook de mensen zonder tickets dus. Het leek mij eerder wel zo te zijn, want ik heb zelf nergens controle gehad. Zou wel aangenamer geweest zijn mochten deze plaatsen – of alleszins de beste – voorbehouden worden voor mensen met tickets. Laat ons hopen dat deze minpuntjes nog aangepakt worden, want het concept is natuurlijk wel heel leuk! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *