Film Fest Gent 2016

Morgen is het weer zover, Film Fest Gent gaat opnieuw van start! Nog tot vrijdag 21 oktober word je overspoeld door de beste en nieuwste films. Tijdens deze tiendaagse krijg je de keuze tussen meer dan 140 korte en lange films.

2016-banner

Je kan al deze films bekijken op één van volgende locaties: Kinepolis Gent, Sphinx Cinema, Studio Skoop, Vooruit, UGent Technicum blok 2, KASKcinema, Capitole en Conservatorium Gent. Ieder jaar worden de films onderverdeeld in verschillende categorieën, dit jaar zijn dat onder andere ‘global cinema’, ‘sound and vision’, ‘in competitie’, ‘nordic cinema’, ‘spotlight Japan’, ‘gala premières en speciale evenementen’ en ga zo maar door.

Wat nieuw is dit jaar is dat het deel Ter Platen tussen de Schelde en de voorgevel van Kinepolis Gent wordt omgevormd tot het officiële festivalplein van Film Fest Gent. Hier kan je elke dag terecht en er is hier altijd wel iets te beleven! Je vindt er onder andere de festivalkassa, het festivalcafé Cafellini (iedere dag open van 13u tot 1u) en natuurlijk ook de rode loper.

Hoeveel kost een ticket? Voor voorstellingen voor 18 uur betaal je 9 euro, een voorstelling na 18 uur kost 13 euro. Je kan ook een beurtenkaart kopen. Voor vijf films betaal je dan 40 euro of voor tien films 70 euro. Ideaal voor de echte filmfanaten! Vorig jaar ben ik naar verschillende films gaan kijken op het Film Fest Gent. Wie het verslag van vorig jaar nog eens wil nalezen, kan dat hier doen.

2 Comments

 1. info@fredericlouis.be'
  10 oktober 2016
  Reply

  En welke films staan er op jouw to do-lijstje? Ik heb alvast tickets voor Sand Storm!

  • 11 oktober 2016
   Reply

   Er zijn er wel een paar die ik wil zien! Alvast een goede keuze van jou 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *