Otomat

Vanaf morgen is de tweede vestiging van Otomat een feit. Naast Antwerpen kan je nu dus ook in Gent genieten van de meest eigenzinnige pizza’s. Volgens mij een grote aanrader voor alle pizzaliefhebbers!

Foto: © Instagram Otomat
Foto: © Instagram Otomat

De pizza’s van Otomat zijn krokant en uniek door hun Duvel-biergist, maar ook omdat het pizzadeeg drie dagen lang de tijd kreeg om te rusten en te rijzen. Qua saus kan je kiezen tussen een rode saus (Otomat pizza’s) of een witte saus (NOtomat pizza’s). Dan rest je enkel nog een topping te kiezen. Geen Italiaanse pizza’s zoals we ze gewoon zijn, maar wel heel onverwachte ingrediënten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor ‘Little Red Courgette’, een pizza met courgette, rode peper, verse munt en mozzarella. Nog niet vernieuwend genoeg? Ga dan voor ‘Asperges à la Flamande’, een pizza met witte asperges, mimosa van ei en brokkelkaas of ‘Give Pears A Chance’, een pizza met blauwe kaas, peer, een siroopje van Liefmans en Luikse siroop. Zelf ben ik een grote fan van deze laatste smaakcombinatie, dus dat ga ik binnenkort sowieso eens gaan proeven!

Je vindt deze laatste pizza trouwens ook op de dessertkaart in een kleinere versie. Nog op de dessertkaart: Pizza Nutella of de Pavlova pizza (rood fruit, yoghurtroom en coulis op een meringueschijf). Ook met een kleine honger kan je hier zeker terecht. Alle signature pizza’s worden aangeboden in een kleiner formaat en voor een kleiner prijsje. 🙂 Je hoeft ook zeker niet bij één smaak te blijven. Otomat raadt aan om verschillende pizza’s te bestellen en deze onderling te verdelen. Je vindt niet enkel bier in het deeg, maar ook zeker op de kaart. Elke pizza krijgt dan ook een biersuggestie mee. Geen fan van bier? Geen probleem! Er zijn ook een aantal homemade limonades die ontzettend lekker klinken. Ik vermoed dat ik niet de enige ben die overtuigd is? 😉

 —
Kleine Vismarkt 3

3 Comments

 1. kevdermaux@hotmail.com'
  21 oktober 2016
  Reply

  Hallo

  ik ben Kevin en ben toevallig op uw blog terecht gekomen en zie dat jij een passie hebt voor Gent.

  Het is omdat mijn ouders hebben een speciaalzaak in aquariums en vissen en wij zijn nog de enigste winkel in Gent,28j geleden waren er nog 17 aquariumwinkels in Gent en 28j later zijn wij nog de enigste in Gent die overgebleven zijn en het is ons passie en ons leven en trots. Wij zijn ook echte Gentenaars en ons ganse familie.dus het zou tof zijn om op uw blog terecht te komen als alle 2 die een passie voor Gent te hebben.

  greetz

 2. info@mrjln.com'
  21 oktober 2016
  Reply

  Iets dichter bij huis! Ik ga er snel eens langs ❤

  • 22 oktober 2016
   Reply

   Ik denk dat je het je niet zal beklagen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *