Winterwinactie #1 Ginderella

Het is weer tijd voor de winterwinacties! Lezers die mij al wat langer volgen herinneren zich dit concept misschien nog van vorig jaar. :) Elke dinsdag zal ik een prijs weggeven in samenwerking met een Gentse ondernemer. Ik begin de nieuwe winterwinacties met Ginderella!

ginderella-fles

Ginderella is het eerste en meest bekende drankje van de Heynsquared familie. Heynsquared is een brouwsel van de twee broers Jan en Geert Heyneman. Geert is Gents stadsecoloog en bezit een enorme kennis over planten en eetbare onkruiden. Na een cursus destilleren kreeg hij de smaak te pakken. Jan neemt het commerciële aspect voor zijn rekening. Er worden heel wat verse kruiden gebruikt om de gin zijn unieke smaak en geur te geven, waaronder Robertskruid, Japanse Duizendknoop en Kleine varkenskers. In het totaal worden er negen extracten verwerkt in het drankje. Bijna alle ingrediënten worden met de nodige vakkennis geoogst in en rond Gent, op de zwarte peper en de Kafferlimoen na. Helemaal Gents dus! :) Het gebruik van verse kruiden onderscheidt Ginderella van elke andere concurrent in de ginwereld. De twee broers gaan in en rond Gent op zoek naar (on)kruid die ze kunnen plukken, verser kan bijna niet! Bij andere ginsoorten zijn smaken meestal gebaseerd op gedroogde smaakbrengers en dat verschil smaak je uiteraard meteen.

collageginderella

Zelf ben ik niet altijd te vinden voor de populaire gin tonic. Gelukkig staan er op de website nog andere lekkere cocktails die gemaakt zijn met Ginderella. Ik heb twee favorieten: de ‘Gerard Collins’ en ‘Appeltje voor de dorst’. De eerste wordt gemaakt met 5 cl Ginderella, 2,5 cl suikersiroop, 2 cl rabarbersap, 0,5 cl citroensap en bruiswater. De tweede cocktail wordt gemaakt met 5 cl Ginderella, 3 cl citroensap, 2,5 cl suikersiroop, ijs en droge appelcider. Beide cocktails ogen heel mooi en zijn perfect om je bezoek mee te verrassen of er natuurlijk gewoon zelf van te genieten! 😉 Indien je wel een fan bent van de gin tonic, vinden de makers van Ginderella dat de gin het best combineert met Monaco tonic. Ik ga alvast eens proeven. Wat ik ervan vind kom je te weten op mijn Instagram. 😉

WIN

Benieuwd geworden naar Ginderella? Dat komt goed uit want ik mag drie flessen Ginderella weggeven! Wat moet je hiervoor doen?

1) de Facebookpagina van hannaverkent.gent liken
2) de Facebookpagina van Ginderella liken
3) mijn Facebookpost liken

Ik kies drie winnaars op 14 november. Op 15 november komt de tweede winterwinactie online. Veel succes!

FacebookTwitterDelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *