Kotroute

Dinsdag 22 november vindt de ‘Kotroute’ plaats in Gent. Jonge kunstenaars exposeren dan in verschillende studentenkoten in de stad. Het evenement gaat van start met een kick off in het S.M.A.K.

kotroute

Vanaf half acht kan je terecht in het S.M.A.K. aan het Citadelpark. Daar geven Mats Vandroogenbroeck en Timo Sterckx een performance. Het eerste kot bevindt zich in de Lucas De Heerestraat 95. Je kan er de beeldende kunst van Silke Reyntjens bekijken. In 2014 zette zij haar jarenlange passie voor het tekenen om in het project SIRE. Dieren in zwart-wit, met lijnvoering als belangrijkste component. Op dit kot is er ook nog muzikale omkadering. Nonno zorgt voor half geïmproviseerde en half gerepeteerde sounds. Voor het tweede kot moet je in de Sint-Lievenslaan 12 zijn. Hier speelt Clustered om half negen, gevolgd door Mount Soon. Zij spelen van half tien tot half elf met een uniek geluid dat doet denken aan Jeff Buckley, Robert Plant en Bon Iver. Je kan er ook de conceptuele fotografie van Jolien Roos bekijken. Verder is er ook nog beeldende kunst te zien van Nele Sys, Thijs Polfliet en Jonathan Huygens.

Op naar het derde kot. In de Kanunnikstraat 8 vind je ‘installatiekunst’ van Detlef Packo. In het vierde kot in de Sint-Pietersnieuwstraat 124 kan je Céderik Goossens aan het werk zien. Hij is een slam-poëet met maatschappijkritische en persoonlijke teksten. Outerhaven zorgt van half tien tot half elf voor muziek dat onder het genre ‘jazz electronic experimental beats’ valt. Kenny Hoste is de beeldende kunstenaar van dienst en Aron Wouters zorgt voor een mix van kunstvormen. In kot 5 op de Kuiperskaai 1 ligt de focus op beeldende kunst met Enne Boi en Jade Kerremans. Ook in het zesde kot in de Kammerstraat 10 vind je beeldende kunst. Deze keer van Wodwo, hij wil de dualiteit van de natuur weergeven door middel van inkttekeningen. Verder nog muziek om half negen van Yadayn en om half tien van Boonyi.

In het kot in de Wijngaardstraat 44 vind je de schilderwerken van Florien Allemeersch en de narratieve illustraties van Paulien Baudu. Het laatste kot bevindt zich in de Iepenstraat 72. Hier zorgen KASK-studenten voor een waaier aan kortfilms. Een minibioscoop waar er alle soorten genres worden getoond dus! Al de koten zijn geopend tot middernacht. De afterparty begint om 23u in de Jan Van Gent. LAU start de avond met synths en experimentele, dansbare elektronica. Om half één is het de beurt aan Alek et Les Japonaises. Ze noemen zichzelf een ‘electropical muziekduo’. Hun melodieën zijn een mix van electro beats en Braziliaanse gitaar en wat Bollywoodinvloeden. Om twintig na één begint Discobar Openbaar aan de laatste set van de avond. Ze zouden de show moeten stelen met hun visuals en stem. Veelbelovend! Tickets kosten maar drie euro in voorverkoop en vijf euro aan de kassa.

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *