Maker City

Dit weekend komt de makersbeweging naar Gent voor het evenement Maker City. Design Vlaanderen, Stad Gent, Design Museum en UNIZO willen zo samen een statement maken. Ze willen tonen dat ze geloven in de toekomst van de maakindustrie in ons land.

logo-makercity

Tijdens dit evenement beleef je zelf de vernieuwing in de processen en ontdek je de producten en makers van de toekomst. De Oude Vismijn wordt twee dagen de ‘Market of Futures’. Op deze verkoopbeurs vind je producten van Belgische makers met aandacht voor de toekomst. Op deze markt word je aangemoedigd om een persoonlijk parcours te volgen. Dit zowel in de Oude Vismijn zelf als doorheen de ateliers en verkooppunten in de stad. In de Oude Vismijn vind je onder andere Ophelia Lingerie, CÎME en Madam Bakster. Je kan hier terecht op zaterdag van 10u tot 20u en op zondag van 10u tot 18u. In de stad zelf openen ook heel wat ateliers de deuren. Je ontdekt er wat ze maken en hoe ze dat doen. Je kan naar het open atelier van onder andere Les Tartes de Françoise, RoomeR, la fille d’O, Elisa Lee en Paarl. De ateliers zijn op zaterdag en zondag open van 10u tot 18u. De Guerrilla makers nemen de publieke ruimte onder handen en maken met hun gereedschap ter plaatse objecten die bewoners en passanten samenbrengen. Dit zal onder de Stadshal gebeuren, maar ook op het Veerleplein en in de Jan Breydelstraat.

In het Design Museum kan je naar ‘Hands on Design’, de achtste Triënnale voor Vormgeving. Deze tentoonstelling focust op het handwerk in de designproductie. In Vlaanderen is het ambacht nooit verdwenen uit de maakindustrie. Nieuwe machines en technologieën maken handwerk opnieuw economisch rendabel. Door het creatief gebruik van deze nieuwe mogelijkheden, krijgt handwerk nieuwe vormen. Deze tentoonstelling is gestart op 1 november en loopt nog tot 5 maart 2017. Daarnaast start er elke twintig minuten wel ergens een nieuwe workshop, demonstratie of lezing. Je kan ook deelnemen aan wandelingen, fietstochten en workshops. Wil je zien wat er precies te beleven valt en wanneer je waar moet zijn? Kijk dan eens hier! Zoals je ziet zijn er dus heel wat activiteiten om uit te kiezen doorheen heel het weekend! Het evenement is volledig gratis, dus hou je zeker niet in om een kijkje te gaan nemen! 🙂

 

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *