Mémé Gusta

Vrijdagavond gingen we bij Mémé Gusta eten. Deze naam zal je waarschijnlijk niet vreemd in de oren klinken want Jan en Nele deden dit jaar nog mee met het tv-programma ‘Mijn Pop-uprestaurant’. Nu hebben ze dus een vast restaurant in de Burgstraat in Gent!

We reserveerden een kleine maand geleden, want het restaurant is enorm populair om getest te worden. Vrijdag was het dan zover! Na een klein technisch probleem met de deur – je moet héél hard duwen – werden we heel vriendelijk verwelkomd door Nele zelf. Normaal nemen we niet snel een menu met alles erop en eraan, maar deze keer konden we het eigenlijk niet laten. 😉 We gingen dus voor de huisbereide kaaskroketten als voorgerecht, het stoofvlees als hoofdgerecht en hun bekende soezeboelekestaart als dessert. Dit menu kost 40 euro. Hierbij kregen we ook nog een hapje, krokante stukjes brood met rilette van eend. Een lekkere starter! Daarna volgden de kaaskroketjes. Voor mij waren ze helemaal perfect. De smaak van de kaas, de consistentie van de vulling, de gefrituurde peterselie bovenop… heerlijk! 🙂

Het stoofvlees Mémé Gusta gemaakt met Corsendonck Pater is zeker een aanrader. Ik bestel graag eens stoverij als ik iets ga eten, en deze stoverij was toch wel de beste die ik al gegeten heb op restaurant. Het vlees was vergezeld van frietjes met zelfgemaakte mayonaise en gestoofde appeltjes. De appeltjes waren ook volledig mijn ding, heerlijk zoet en het paste perfect bij de rest van de maaltijd. De stoverij werd voorgeschoteld in een pot zoals je het thuis zou eten, wat het allemaal nog gezelliger maakt. De soezeboelekestaart was een perfecte afsluiter van de avond. Het werd op één bord gepresenteerd zodat je er samen kon van eten. Normaal ben ik geen grote fan van de crème in soezen, maar deze was absoluut niet zwaar. De soezen waren overgoten met chocoladesaus en er lag voor elk nog een huisgemaakt bolletje ijs bij. Zalig! Het lekkere eten in combinatie met het vriendelijk personeel zorgt ervoor dat dit echt een heel goed adresje is in Gent, ik kom dus zeker nog terug! 🙂

collage-meme-gusta


Burgstraat 19
Gesloten op zondag en maandag

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *