Gentse Winterfeesten 2016

De gezelligste periode van het jaar breekt weer aan en daar kan ik alleen maar blij om zijn! ­čÖé Vanaf 9 december wordt het centrum van Gent weer ondergedompeld in een winterse sfeer. De Gentse Winterfeesten zorgen dan opnieuw┬ávoor warme momenten op deze koude dagen.

229250-winterfeesten-03bbd9-medium-1478613623

Het concept blijft in het algemeen hetzelfde als de vorige jaren. Meer dan 140 handelaars zullen met een châlet opgesteld staan op het Sint-Baafsplein, de Botermarkt, Klein Turkije en de Korenmarkt. Nieuw dit jaar is dat ook het Sint-Veerleplein wordt geïntegreerd in het evenement. Dit plein zal tot en met 24 december het plein bij uitstek zijn voor een echt kerstproduct. Na die datum wordt de kerstmarkt op het Sint-Veerleplein een foodtruck market. Om op een gezellige manier van de Korenmarkt naar het Sint-Veerleplein te wandelen zal ook de Groentenmarkt in een winters jasje gestoken worden. De originele Duitse toren op het Sint-Veerlepein zal een grote blikvanger zijn van dit evenement.

Naar jaarlijkse gewoonte┬áligt er opnieuw een ijspiste onder de stadshal en staat het Roue de Paris opnieuw op de Korenmarkt.┬áEr wordt deze editie wat meer aan de kinderen gedacht. De Gentse Winterfeesten zullen onder andere bezoek krijgen van Snowy de ijsbeer, een circusartiest en een ballonplooier. In samenwerking met Free-Time zullen de kleinsten ook schaatskampen kunnen volgen, worden er fotozoektochten georganiseerd en zal de Sint-Niklaaskerk worden omgevormd tot het ‘Land van W’ijs’. Dat is een winterwonderdorp met een ijslandschap, doespelletjes en het huis van de kerstman. Op het Sint-Baafsplein zullen ze een ritje kunnen maken op een kerstboom van vijftien meter hoog. Je kan de Gentse Winterfeesten bezoeken tot en met 8 januari 2017.┬áKerstshoppen kan op volgende koopzondagen: 4, 11 en 18 december en 8 januari. Omdat kerstdag zelf op een zondag valt, vindt er een avondshopping plaats op vrijdag 23 december. Dan zijn de winkels op en tot en met 21u. Ideaal om nog dat laatste kerstcadeautje te vinden! ­čśë

2 Comments

 1. v.vandebroek@othermail.eu'
  14 december 2016
  Reply

  Woon zelf niet in Gent maar kom ieder jaar toch weer even rond kijken. Heb er dit jaar dan ook weer erg veel zin in. Zijn de 23e alle winkels geopend tot 21u? Dan kan ik hier rekening mee houden.

  Groeten, Vincent.

  • 14 december 2016
   Reply

   Het is zeker weer de moeite! De meeste winkels in het centrum zullen op 23 december inderdaad open zijn tot 21u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *