Télescoshop

Als echte Gentenaar ben je sowieso al duizenden keren voorbij de Télescoshop op de Groentenmarkt gewandeld. Toch is er misschien een kans dat je niet wist hoe deze winkel heette en wat ze precies verkopen. Daar wil ik graag even verandering in brengen! 😉

telescoshop

De Télescoshop bestaat al sinds 1939 en werd opgericht door de grootouders van Annie Dauchot. De winkel is sindsdien niet meer verhuisd en heeft nog steeds zijn authentieke art deco interieur. De Télescoshop werd genoemd naar de eerste uitschuifbare – en dus telescopische paraplu – en was oorspronkel een groothandel in paraplu’s. De paraplu is nog steeds de troef van de winkel. Bijna nergens anders vind je nog zo’n groot assortiment met degelijke paraplu’s. Sinds vijftien jaar is de Télescoshop ook uitgebreid met petten en hoeden. In de winkel vind je alle bekende merken met hun volledig assortiment. “Daarnaast hebben we ook nog een ruime keuze aan handschoenen, sjaals, riemen, bretellen, wandelstokken, lederen handtassen en portefeuilles”, legt Annie uit. “Onze focus ligt op het aanbieden van kwalitatieve producten aan een betaalbare prijs.”

De winkel in Gent wordt door Annie zelf uitgebaat, samen met haar dochters Virginie en Ursula. Haar jongste dochter Line opende in 2015 een tweede zaak van Télescoshop in Lochristi. Een echte familiezaak dus! “Binnen enkele jaren trek ik mij terug, maar de winkel blijft sowieso open. Mijn kleindochter helpt nu ook al hier en daar, dus de opvolging is sowieso verzekerd!”, besluit Annie. Als je nog eens voorbij deze winkel loopt en nieuwsgierig geworden bent, hou je dan zeker niet in om eens binnen te springen. Annie en haar dochters zullen je met plezier bijstaan om een goede paraplu of een degelijk accessoire te vinden! 😉


Groentenmarkt 14
Open van maandag t.e.m. zaterdag van 10u tot 18u
Op zondag en feestdagen van 11u tot 17u

-gesponsorde post-

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *