Feralis Artwork

Feralis Artwork is een ‘tattoo & illustration’ shop in de Kortrijksepoortstraat in Gent. In het begin bestond Feralis Artwork enkel uit beeldende kunst en illustratie, maar sinds kort kan je er ook terecht voor een unieke en op maat gemaakte tatoeage.

feralis-artwork-collage

Dana – de vrouw achter Feralis Artwork – is al van kleins af aan creatief bezig. “Mijn papa is schipper, dus ik ben op een schip opgegroeid. Elk moment dat onze matroos Clotaire niets om handen had tekende en schilderde hij met mij. Na zijn dood ben ik op buitenschoolse kunstacademie gegaan om vrije kunsten te volgen.” In 2015 is Dana ook begonnen met tatoeëren. Ze kon meteen starten als leerlinge in een tattoozaak in Hasselt. Na dat leerrijke jaar voelde ze zich klaar om een eigen zaak te openen. “Het tatoeëren was altijd al een wilde droom”, vertelt Dana. “Maar ik achtte het niet realistisch om dit ook effectief op professioneel vlak uit te voeren. Waarschijnlijk was ik wat bang voor het onbekende. Na wat duwtjes in de rug van vrienden en familie ben ik er gelukkig toch mee gestart.”

Dana twijfelde ook omdat het in die sector niet evident is om een job te vinden, maar ze wilde het toch op één of andere manier kunnen waarmaken. “Van een nine to five job zou ik heel ongelukkig worden, ik heb echt nood aan een creatieve uitlaatklep. Mijn passie voor het tekenen en voor het tatoeëren is nu volledig vergroeid met elkaar.” De stijl van Feralis Artwork is moeilijk in één woord samen te vatten. Dana laat zich vooral inspireren door flora en fauna en oriëntaalse patronen. “Nog iets typisch aan mijn stijl is mijn dotwork en het volledig gebrek aan kleur”, legt Dana uit. “Ik moet er nog steeds een beetje aan wennen dat mensen bewust naar de shop komen voor mij. Dat maakt mij nog steeds heel verlegen, maar ik apprecieer dat enorm!” Wie benieuwd is geworden naar het werk van Dana kan steeds bij haar terecht op afspraak in de Kortrijksepoortstraat! 🙂

 

Kortrijksepoortstraat 19
Op afspraak

-gesponsorde post-

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *