Winterwinactie #5 PROOF

We zijn alweer toe aan de vijfde winterwinactie. Deze keer heb ik het over PROOF Shop & Tasting Room, gelegen in de mooie Jan Breydelstraat. PROOF is het project van Jeroen, Nikkie en Timon die elkaar vonden door hun gedeelde passie voor spirits.

proof

De oprichters kwamen op het idee om PROOF Shop & Tasting Room op te starten toen ze eind 2015 een roadtrip maakten. De winkel is geïnspireerd op de vele leuke ideeën die ze in het buitenland hebben gezien. Ze misten zelf al jaren een zaak in België waar de focus ligt op genieten, proeven en ontdekken en dus beslisten ze om er zelf één op te starten. In de winkel vind je een uitgebreid aanbod aan whisky, rum en gin, maar ook een eigenzinnige selectie wijnen en andere minder bekende spirits zoals tequila, absinth en vermout. Wat PROOF zo uniek maakt is dat je de kans krijgt om naast de volledige flessen ook kleinere hoeveelheden te kopen. Je kan kiezen tussen flesjes van 5cl, 10cl en 20cl en elke fles is individueel gelabeld.

Zoals de naam al zegt kan je bij PROOF Shop & Tasting Room ook proeven van verschillende spirits en wijnen. Dat gebeurt in een flight waarbij je meerdere kleine glaasjes proeft of tijdens een tasting onder leiding van professionals. Er is natuurlijk ook een selectie van bieren en niet-alcoholische dranken aanwezig, dus iedereen vindt er sowieso iets dat ze lekker vinden. Dit alles willen Jeroen, Nikkie en Timon verwezenlijken in een leuke omgeving. Ze hebben ervoor gekozen om niet te gaan voor de standaard ‘liquor store’ look, maar voor een light en airy gevoel met hier en daar een tropische toets. Qua interieur worden er ook nog zaken gebruikt van de vorige eigenaars die Club Reserva uitbaatten. Verder zijn er ook heel wat vintage meubels te vinden in de zaak.

proof-collage

WIN

Ik mag een mini-tasting voor twee personen in PROOF Shop & Tasting Room weggeven. Wat moet je doen om te winnen?

1) de Facebookpagina van hannaverkent.gent liken
2) de Facebookpagina van PROOF Shop & Tasting Room liken
3) mijn Facebookpost liken en de persoon taggen die je zou meenemen

Ik kies een winnaar op 12 december. Op 13 december komt de zesde winterwinactie online. Veel succes!


Jan Breydelstraat 34
Open op maandag en woensdag van 14u tot 20u, van donderdag t.e.m. zondag van 11u tot 20u

Gesloten op dinsdag

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *