Getest: Shop & Hop

Ik schreef al eens eerder over het nieuwe winkelconcept Shop & Hop. Toen legde ik al uit dat je met deze dienst handenvrij kan winkelen in de Gentse binnenstad. Omdat het misschien nog niet helemaal duidelijk is hoe dit precies in zijn werk gaat, heb ik dit uitgebreid uitgetest voor jullie! šŸ˜‰

locker-collageGisterenavond waren de winkels open tot 21u, dus daar hebben we dan meteen gebruik van gemaakt om Shop & Hop te testen.Ā Zo’n 130 Gentse handelaars zijn al mee in het verhaal gestapt, niet mis! Dat zijn zowel de authentiekere Gentse zaken, denk maar aan Axeswar, Black Balloon, Piet Moodshop en Boekhandel Limerick, als de grotere ketens zoals Fnac, Inno, Esprit en Planet Parfum. Om te beginnen bezochten we enkele grotere ketens zoals Fnac en Inno. In Fnac kochten we een paar boeken en een plaat, ideaal om af te geven zodat we deze zak niet heel de tijd moesten dragen. Aan de kassa werden we doorverwezen, want er was net een medewerker van Shop & Hop aanwezig in de winkel. Zij vroeg mijn naam en gsmnummer en de parking waar onze winkeltas naartoe moest gebracht worden. Zo simpel is het!

Bijna onmiddellijk werd ik op de hoogte gehouden via de app ‘Bringme’. Eerst krijg je een melding dat je aankopen worden verzegeld en zullen bewaard worden in je parking naar keuze. Daarna krijg je een bericht als de fietskoerier van Bubble Post je aankopen opgehaald heeft en ze naar de parking brengt. Als laatste word je op de hoogte gehouden als je winkeltas zich in de parking bevindt. Dit werkt echt heel goed en het geeft een veilig gevoel dat je aankopen op je liggen te wachten. Na de Fnac bezochten we ook nog even de Inno. Toen we aan de kassa stonden moesten we helaas helemaal naar de vierde verdieping omdat alleen de klantendienst dit in orde kon brengen. Toch even wat omslachtiger, maar dat ligt natuurlijk niet aan Shop & Hop zelf. Ik kreeg meteen weer berichten met de status van mijn aankopen, dus ook hier een succes!

app-collage

Nadien was het de beurt aan enkele kleinere zaken zoals Fin Du Jour, Piet Moodshop en Supergoods. Omdat dit geen grote ketens zijn waren ze hier veel beterĀ op de hoogte van de werking van Shop & Hop en ging het ook veel vlotter. Bij deze winkels nam mijn vriend de aankopen op zich aangezien hij de app nog niet geĆÆnstalleerd heeft. Zo konden we dit ook even testen. Op deze manier ook geen enkel probleem, hij kreeg onmiddellijk berichten met dezelfde meldingen die je in de app krijgt. Het enige verschil is dat je in de app een QR-code hebt die je kan scannen en dat heb je in je berichten natuurlijk niet. Dan moet je gewoon je persoonlijke code ingeven en voilĆ , de lockers met je aankopen gaan allemaal tegelijk open! šŸ™‚

berichten-collage

Naast de Vrijdagmarkt kan je je aankopen ook nog laten leveren in de parking aan Sint-Michiels, de Reep en parking Zuid. De koerier brengt je winkeltassen altijd binnen de 90 minuten naar Ć©Ć©n van de afhaalpunten. Bij ons verliep dat zeer vlot, want bijna onmiddellijk werden onze tassen opgehaald en naar de locker gebracht. Je voelt bij de handelaars hier en daar nog wat aarzeling omdat het een nieuw concept is, maar uiteindelijk is het heel gemakkelijk in gebruik en zou ik het absoluutĀ aanraden. Ik ben zeker ook van plan om er in de toekomst nog gebruik van te maken. Het zal ook steeds beter ingeburgerd geraken bij zowel de handelaar als de consument, dus dat is alleen maar positief. Toen we na het shoppen nog even rondliepen op de Gentse Winterfeesten en nog iets gingen gaan drinken was het echt een verademing om aan geen zakken te moeten denken, top!

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *