Nieuwjaarsdrink 2017

Zondag 15 januari 2017 zijn alle Gentenaars opnieuw uitgenodigd op de gratis nieuwjaarsdrink onder de stadshal. Die vindt plaats van 11u tot 13u en heeft als thema ‘Gent, stad van kennis’. Dit naar aanleiding van de 200ste verjaardag van Universiteit Gent.

fdb4b9cf-55ed-4395-80bb-f060ca6e45dcDe universiteit is natuurlijk een belangrijke troef van Gent en zorgt jaarlijks voor duizenden studenten in de stad. Dankzij de universiteit kan Gent zich profileren als een stad van kennis en cultuur. Er staan dus heel wat festiviteiten gepland dit jaar naar aanleiding van deze gebeurtenis. Met de nieuwjaarsdrink bijten ze de spits af! Met de sound van Gent gaat de nieuwjaarsdrink van start. De burgemeester verkondigt naar traditie zijn nieuwjaarswensen en daarna volgt het nieuwjaarslied van ‘t Spelleken van Drei Kluiten. Daarna zorgt de studentenfanfareband ‘Ghent Goes Wild’ voor muziek en sfeer. Hun optreden zal in twee delen onderverdeeld zijn: het eerste deel is geïnspireerd op het cantusgebeuren en het tweede deel focust op fanfarehits uit de jaren ’70 en ’80. De nieuwjaarsdrink eindigt om 13u met de samenzang van Klokke Roeland.

Aangezien Gent zich ook wil profileren als een kind- en jeugdvriendelijke stad zijn er ook heel wat activiteiten voor de jeugd gepland. Je kan er bijvoorbeeld infraroodselfies laten nemen of verschillende wetenschappelijke workshops volgen. Er zal ook een babbelbox staan waar iedereen zijn mening mag geven over de rol van de universiteit. De Stad Gent heeft 20000 euro gereserveerd voor de catering van de nieuwjaarsdrink. Emo bvba kan voor dit bedrag maar liefst 28834 gratis drankjes uitschenken! Je zal kunnen kiezen tussen onder andere koffie, thee, glühwein, Duvel, Gruut, pils, water en fruitsap. Ivago en Stad Gent voorzien meer dan 13000 herbruikbare bekers voor de dranken, maar roepen jullie ook op om hun eigen beker mee te nemen. Santé! 🙂

SCHRIJF ALS EERSTE EEN REACTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *